20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Bayram denetimleri hızla sürüyor

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçedeki denetimlerini artırarak, ek tedbirler almaya başladı. Zabıta ekiplerinin vatandaşların huzur, sağlık ve sükunetini sağlamak için bayram tatili süresince de görev başında olacağı bildirildi.

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Balamir Gündoğdu, hem semt pazarları ve alışveriş merkezlerinde hem de kurban satış ve kesim alanlarında sürdürülen denetimlerin sıklaştırıldığını kaydederek, bayramın vatandaşlar açısından sorunsuz geçmesi için her türlü önlemin alındığını vurguladı.

Kurban satış ve kesim yerlerinin yaklaşık bir ay önce tespit edilerek ilgililere duyurulduğunu hatırlatan Gündoğdu, "Belirlenen satış ve kesim yerlerinde faaliyet gösterecek kişilere uymaları gereken genel temizlik kuralları anlatıldı, tedbirler alındı. Düzenli kontrollerle de istenen sağlık ve temizlik standardına uyulması sağlanıyor" dedi.

Bayram süresince umuma açık yerlerde, yol, cadde, sokak, kaldırım ve parklarda kurban kesimi yapılmaması için ek tedbirler alındığını kaydeden Gündoğdu, "Belediye olarak dini inançlara uygun, çevre ve insan sağlığı açısından tehdit teşkil etmeyen şartlar altında kurban kesimi yapılabilmesi için her imkanı sağladık. Bu bayramda da sokakta ya da cadde ortasında kurban kesimine kesinlikle izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Belediye tarafından gösterilen yerler dışında, sokak ya da caddelerde kurban kesen vatandaşlara Kabahatler Kanunu'na göre "emre aykırı davranış" nedeniyle 125 YTL, aynı kanunda belirtilen "tahsis edilen yerler dışında hayvan kesmek" nedeniyle de 62 YTL idari para cezası kesileceğini vurgulayan Gündoğdu, "Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu'na göre belediyemizce belirlenen yerler dışında kurbanlık hayvan satanlara 250 YTL, menşei belli olmayan ve sağlık raporsuz hayvan satanlara 750 YTL para ceza kesilecek.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda belirtildiği üzere kurbanlık hayvanlar, en az acı verilecek şekilde genel sağlık ve temizlik kurallarına uyularak, ehil kişilerce kesilmelidir. Bu hükme aykırı davranan kişilere de 600 YTL para cezası verilecek. Vatandaşlar, bayram süresince karşılaştıkları olumsuzlukları ve şikayetlerini 310 35 25 numaralı telefonumuza bildirebilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 18:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?