18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Ebru eserleri büyüledi

Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi yine özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Ebru sanatçısı Nilüfer Tütüncü’nün eserleri, izleyicileri adeta büyüledi.

Altındağ Belediyesi hizmet binası içerisinde faaliyet gösteren ve tüm sanatseverlere açık olan sanat galerisi yoğun ilgi görüyor.

Ebru sergisi açılışında bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Galerimizin bu kadar ilgi göreceğini düşünmüyorduk. Sanat faaliyetlerine daha çok imkan sağlayacak yeni kültür merkezimiz, 1-2 aya kadar tadilatı tamamlanarak hizmete girecektir. Faaliyete geçtiği günden beri her hafta bir sergiye ev sahipliği yapan sergi salonumuz, bize bu güzel atmosferi yaşama zevki veriyor" dedi.

Hiç resim dersi almadığını belirten Tiryaki, ressam olmanın merakını sürekli içinde taşıdığını ve güzel sanatlardan biri olan Ebru sanatına özel bir ilgisi olduğunu ifade ederek, ebru kravatlar takmanın ve dostlarına da hediye etmenin zevkini yaşadığını söyledi.

Ebru sanatçısı Nilüfer Tütüncü de "Ebru ile tanışmadan önce 'Beni ne durultabilir?' diye düşündüm. Ebrunun mistik özelliğinden dolayı bana uyduğunu düşünüyorum. Yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm belediyelere, Altındağ Belediyesi’nin ve Başkan Veysel Tiryaki’nin örnek olmasını ister, böyle bir galeriyi bizlere sunduğu için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 15:22:51
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 12:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?