30
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen "4. Altındağ Fotoğrafları Yarışması"nın sonuçları belli oldu.

Siyah-beyaz ve renkli olmak üzere iki dalda düzenlenen yarışmaya 100'e yakın amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı 750'yi aşkın fotoğrafla katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Aslan Güven, fotoğraf sanatçıları Ozan Sağdıç, Adnan Polat ve Erol Karaca ile Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş'ten oluşan 5 kişilik jüri, hafta sonunda yaptıkları detaylı değerlendirmede Renkli Fotoğraf Dalı'nda birincilik ödülüne Bekir Höçük'ün "Islak Sokak" adlı fotoğrafını layık görürken, aynı dalda ikinciliği "Hasan Amca" adlı fotoğrafıyla Hayat Nuraydın, üçüncülüğü ise "İsimsiz" adlı çalışmasıyla Ali Köse kazandı. Mustafa Ertekin, İbrahim Ayşıl ve Şahika Erkonan ise eserleriyle renkli dalda mansiyon ödülünü aldı.

Siyah-beyaz kategoride ise yaklaşık 350 fotoğraf arasından Abdullah Akyürek'in "Tarih Kanatlarımda Pervaz Ediyor" adlı eseri birinci oldu. İbrahim Ayşıl "Ankara Kalesi" adlı eseriyle bu dalda ikinci olurken, Senem Coşkun da "Işık ve Mekan" adlı fotoğrafıyla üçüncülüğe layık görüldü. A. Kadir Ekinci, Tahir Uzun ve Taner Aka ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada "Belediye Başkanı Adına Jüri Özel Ödülü"ne ise İlkin Eskipehlivan layık bulundu.

Artık gelenekselleşen yarışmayla ilgili bilgi veren Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, "Altındağ; başkentin en eski, en köklü, en tarihi ve fotoğraf karelerine en çok şey vadeden yerlerinden biri. Altındağ'da her rengi, her dokuyu bulmak mümkün. Bu nedenle hem amatör hem profesyonel sanatçılar "Altındağ Fotoğrafları Yarışması"na büyük ilgi gösteriyorlar" dedi.

Keleş, ödül töreninin 26 Mayıs 2008 günü saat 18.00'de, Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin de katılacağı bir kokteylle Altındağ Belediyesi Sanat Galerisi'nde düzenleneceğini de sözlerine ekledi. Öte yandan yarışmada birincilik kazananlara 750, ikincilere 500, üçüncülere 300 ve mansiyon kazananlara da 150 YTL para ödülü verilecek.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 15:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?