18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Gecekondudan 2 kamyon çöp çıktı

Altındağ Gültepe Mahallesi’nde bir gecekonduda yaşayan ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen şahsın evinden 3 yıldır biriktirdiği 2 kamyon dolusu çöp çıktı. Komşuları ve ev sahibinin şikayeti üzerine atıklardan arındırılan evin, daha önce de 3 kez temizlendiği öğrenildi.

Kendisini tuvalete kilitleyen şahıs ise "Bunları giyecek ve yakacak için topladım" dedi.
Altındağ Gültepe Mahallesi’nde bir gecekonduda oturan İbrahim Er, çöplerden topladığı atıkları evinde biriktirirken, komşularının pis koku şikayeti üzerine evini boşaltmak zorunda kaldı. Er, zabıta ekiplerinin evi boşaltmasına uzun süre direndi. Kendisini tuvalete kilitleyen Er, bir süre çıkmazken, temizlik ekipleri tarafından evinin boşaltılmasını üzüntülü gözlerle izledi. Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri evden 2 çöp kamyonu dolusu atık çıkarırken, İbrahim Er battaniyesini, yastığını ve montunu vermemek için bir kenara ayırdı. Er’in komşuları evden kokular gelmesi nedeniyle şikayetçi olduklarını belirterek, Er’in 3 yıldır, geceleri çöplerde ne bulursa eve getirdiğini ve Er’in hastanede tedavi görmesi için ellerinden ne geliyorsa yapmak istediklerini söylediler. Akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen Er ise, "Çöpleri niçin topladınız?" sorusuna, "Bunları giyecek ve yakacak için topladım. Getirdiklerimi kırıp yakıyorum" diye cevap verdi.

Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürü Ali Şen, ev sahibi ve komşuların şikayetçi olması üzerine müdahale ettiklerini belirterek, "Bundan önce de 3-4 kez boşaltmıştık; ama tekrar çöpleri toplamış. Yapılacak bir şey yok. Belediye olarak kararlılıkla bu tür yerleri temizlemek için çalışıyoruz" dedi. Evden voleybol topu ve vitrin mankeni gibi atıkların bile çıkması dikkati çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 14:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?