20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Genç anne-baba adaylarına seminer

Altındağ Belediyesi ile Maya Tüp Bebek Merkezi işbirliğinde genç anne - baba adaylarına ve onların yakın çevrelerine yönelik hazırlanan 'Çocuksuz Ev Kalmasın Projesi' kapsamındaki seminerler devam ediyor.

Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Aydınlıkevler, Altınpark ve Seyfi Demirsoy Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye yaklaşık 150 kadın, Maya Tüp Bebek Merkezi Tıbbi Direktörü Op. Dr. Osman Denizhan Özgün'den bilgi aldı. Maya Tüp Bebek Merkezi Tıbbi Direktörü Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, Sağlık Bakanlığı verilerine göre. Türkiye'de 2,5 milyon çocuk sahibi olamayan çift olduğunu belirtti.

Türkiye'de kısırlık oranının yüzde 15 ila 20 arasında olduğunu ve her yüz çiftten 15 ila 20'sinin bir yıl sonunda, istediği halde gebelik elde edemediğini ifade eden Dr. Özgün, bu rakamın nüfusa, çevresel koşullara ve yaşam koşullarına bağlı olarak sürekli artış gösterdiğini kaydetti.

Kısırlığın toplumsal - sosyal boyutuna da değinen Özgün,"Önceden kısırlığın sadece kadından kaynaklandığı gibi bir hurafe vardı toplumda. Bu nedenle pek çok genç kadın şiddet görüyor, kötü muameleye maruz kalıyordu. Oysa kısırlık oranı kadında ve erkekte eşit seyreder. Hatta son dönemlerde her 3 vakadan ikisinde sorunun erkekten kaynaklandığını tespit ettik. Tüm Türkiye'nin toplam tedavi gören hasta sayısı geçen yıl yaklaşık 40 bin kişiydi.Yaşam koşullarının değişmesiyle bu sayı maalesef giderek de artıyor ancak tıp da aynı hızla ilerliyor. Yani kısırlık çaresi olmayan bir rahatsızlık değil. Ama eğitim kesinlikle çok önemli" dedi.

Altındağ'daki tüm kadın eğitim - kültür merkezleri belirli bir takvim uyarınca proje seminerlerine ev sahipliği yapmaya devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?