18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Güzellik Yarışması

EN GÜZEL ÜÇ KURBANLIK DANA SEÇİLDİ

Altındağ Belediyesi, bu yıl yeni açılan Karapürçek Kurban satış yerinde bir  yarışma düzenleyerek en iyi üç danayı belirledi. Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya Kahraman, birinci gelen danaya yarım altın, ikinci ve üçüncü gelen danalara da çeyrek altın taktı. Seçilen Büyükbaş hayvanların biri yerli, biri montofon ve diğeri de simentan cinslerinden belirlendi.

Karapürçek Kurban satış yerinde yarışma ile birlikte denetimlerde de bulunan Başkan KAHRAMAN, denetimlerini Meclis Üyesi Mustafa KURT, Veteriner Denetim Elemanları ve Zabıta ekipleri ile birlikte yaptı. 120 çadırlık Karapürçek satış yeri dışında Battalgazi, Solfasol ve Örnek Mahallelerinde de satış yerleri bulunduğunu, bu Pazar yerlerinin üç tanesi asfalt bir tanesinin stabilize olmak üzere gayet bakımlı ve kış şartlarına uygun düzenlendiğini belirten KAHRAMAN, “Veteriner arkadaşlarımızla buradaki hayvanları gezdik. Yerli, melez, montofon ve simentan olmak üzere 4 cins hayvanlarımız var. Veterinerlerimizce seçilen en iyi üç hayvan, iyi bakımlılık ve et verimliliği açısından değerlendirilmiştir. Bu yılki besici arkadaşlarımı kutluyorum, bu sene hakikaten besiciliğe ciddi manada ağırlık vermişler. Ankara’ya çok güzel hayvanlar gelmiş bu yüzden Ankaralı ve Altındağlı vatandaşlarımızı pazarlarımızdan kurbanlık almaları için teşvik ediyorum” dedi.

Kurban kesim yerleri ile ilgili de bilgi veren Başkan M. Ziya KAHRAMAN, Aydınlıkevler, Güneşevler, Hacıbayram, İskitler Pazar yerleri olmak üzere 4 kesim yerleri olduğunu ve bu yıl kesimi doğrudan doğruya Altındağ Belediyesi olarak, Kaymakamlığın aldığı tedbirlerle kendilerinin organize ettiklerini söyledi. Bütün kesim yerlerinde mutlaka veteriner, zabıta ve kasapların olacağını kaydeden Kahraman, “Vatandaşlarımız sadece kasap ücretini ödeyecekler. Kesim yerlerinde her türlü ihtiyaç kış şartlarına uygun olarak organize edilmiştir. Bayramın üçüncü gününe kadar bütün kesim yerlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın bayramını şimdiden kutluyorum” dedi.

Yayın Tarihi : 28 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:02
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 10:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?