18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Hırsızlara seri operasyon

Altındağ'da hırsızlara yönelik düzenlenen seri operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin son 48 saat içinde gerçekleştirdiği istihbari çalışmalar ve düzenlenen operasyonlarda Altındağ İlçesi Başpınar Mahallesi’nde N.Ç., S.Y., M.Ö. isimli 3 kişi, zanlılarla bağlantılı olduğu belirlenen Y.T. ve M.A., isimli iki kişi ise İstanbul’da yakalandı.

Zanlıların otomobillerinde, ev ve gösterdikleri yerlerde ise 2 adet özel hazırlanmış otomobil camını kırmakta kullanılan ucunda buji parçası bulunan aparat, 6 adet otomobil teybi sökmekte kullanılan özel aparat, bir adet otomobillerin kapısını açmakta kullanılan ispartula, 2 adet tornovida, iki adet el feneri, bir adet E.D. isimli kişiye ait çalıntı personel giriş kartı, 20 adet oto teybi, bir adet anfi ele geçirildi. Zanlıların yapılan sorgularında, Keçiören, Yenimahalle ve Sincan ilçelerinde değişik semt ve adreslerde 13 ayrı otomobilden hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Zanlıların otomobillerden çaldıkları eşyaları İstanbul’a kargo aracılığı ile gönderdikleri anlaşıldı.

Çankaya İlçesi’nde düzenlenen bir başka operasyonda ise İ.K. M.K., S.G., S.Y. ve S.K., isimli 5 kişi yapılan çalışmalar sonucunda görevli memura mukavemet, resmi otomobilde ızrar, hakaret, hırsızlık iddialarıyla yakalandı. Zanlıların evlerinden yapılan aramalarda, 6 adet monitör, 1 adet led ekran, 2 adet bilgisayar kasası, 4 adet bilgisayar kasaları, 4 adet bilgisayar parçaları, 2 adet müzik seti, 4 adet kolon, 3 adet dijital fotoğraf makinesi, 1 adet gitar, 1 adet dijital video kamera, 1 adet kurusıkı tabanca, bir adet anfi, bir adet takım çantası, bir adet hava kompresörü, 1 adet hesap makinesi ele geçirildi.

Mahkemeye çıkarılan toplam 10 zanlıdan İ.K., M.K., S.G., S.Y., N.Ç., M.Ö., S.Y. tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 16:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?