30
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Kadın hakları semineri ilgi gördü

Altındağ Belediyesi Kadın Danışma ve Hizmet Birimi, bölge halkından yoğun ilgi gören eğitim seminerlerine devam ediyor.

Son olarak İshakağa Hanımlar Lokali'nde düzenlenen ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nden ceza avukatı Necla Kubilay, medeni hukuk avukatı Sema Koçak ile iş hukuku avukatı Suna Korkmaz tarafından verilen seminer Altındağlı kadınlar tarafından büyük ilgi gördü.

Kadın hakları, aile ve iş hukuku hakkında bilgiler verilen seminerde avukatlar, aile içi şiddete maruz kalan kadınları ücretsiz başvuru ile yasal işlemler hakkında bilgilendirdi. Şiddetin ve cinsel istismarın yasal tanımlamaları hakkında bir sunum da gerçekleştirildi.

Türkiye'de özellikle şiddet ve cinsel istismarın çok yaygın olduğunun altını çizen avukat Sema Koçak, yasaların yeterli olmadığına da dikkat çekti. Koçak, kadınların haklarını bilmelerinin büyük önem taşıdığını da kaydetti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 18:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMEL KARAKOC IP: 81.214.157.xxx Tarih : 2.04.2008 18:14:26

SELAMUN ALEYKUM BİR ARKADASIMIN AKRABASI HEMEN HEMEN HERGUN ESİ TARAFINDAN DAYAK YEYIYOR.İCKİ VE EROIN ALİŞKANLİKLARİ VAR.BASKA KADINLARLADA ILISKISI VARMIS.ESİ SADECE IKI COCUGU ICIN DAYANIYOR ESİNE. HICBIR KURUMA GUVENEMIYOR.BIZ YARDIMCI OLACAGINIZI UMARAK BU YORUMU YAZIYORUZ.BIZI BU KONULARDADA BILGILENDIRIRSENIZ SEVINIRIZ