19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

KALEDE TEMİZLİK KAMPANYASI

ANKARA KALESİNDE TEMİZLİK KAMPANYASI

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle Altındağ Belediyesi, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Toplum Örgütleri (GEA) tarafından, Ankara Kalesinde temizlik kampanyası başlattılar.

Turistlerin ilgi odağı ve Ankara’nın simgesi olan Ankara Kalesinde başlatılan temizlik kampanyasında çeşitli etkinlikler düzenlenerek, temiz bir Altındağ stardı verildi. “Hepimiz Altındağlıyız, Çevremize duyarlıyız” sloganı ile Altındağ Belediyesi; çevreye duyarlı olan örnek işyeri, mesken ve bahçe düzenlemesi yapan çevreci vatandaşlara sertifika verdi. Sertifikaları Altındağ Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ ile Altındağ Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin AYAZ törenle verdi.

Törende; öğrenciler folklor (Adıyaman Yöresi ve Seğmenler) , Pandomim ve Dans gösterisiyle izleyenlere hoşça vakit geçirttiler. Vatandaşlara ve öğrencilere Çam fidanı ve Bahçe Çiçekleri dağıtıldı. Tören sonrası katılımcılar tarafından Kale ve çevresinde temizlik kampanyası başlatılarak, çöpler poşetlere toplandı.

Herkesin kendi kapısının önünü temizleyerek çevreye duyarlı olmalarını isteyen Altındağ Belediye Başkan Vekili M. Emin AYAZ ve Altındağ Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ “5 Haziran Dünya Çevre Günü hepimize kutlu olsun. Çevremize duyarlı bir toplum olmamız eğitimden geçer. Yeni nesil gençlerimizi ve çocuklarımızı yetiştirirken çevreye karşı duyarlı yetiştirmeliyiz. Biz büyüklerde onlara örnek olmalıyız. Her fert kendi çevresini temiz tutar ise temiz bir kentte temiz bir toplumda yaşarız. Bu etkinlikte emeği geçen ve çevreye duyarlı olan herkese teşekkür ederiz” dediler.

Törene katılan Altındağ Belediye Başkan Vekili M. Emin AYAZ ve Altındağ Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ İlk Meclis İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene de katılarak Okul bahçesine fidan dikerek, öğrencilerden çevreye karşı duyarlı olmalarını istediler.

Altındağ Belediyesi-Basın Yayın
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 08:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?