16
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Kamyon kasasında yaşam savaşı

ANKARA'nın Altındağ İlçesi'nde, alevlerin evini ve ekmek teknesi kamyonetini kül ettiği 4 kişilik Yanık Ailesi, 3 haftadır kamyon kasasında yaşam mücadelesi veriyor.


Altındağ Bağlariçi Mahallesi'nde, 3 odalı gecekonduda yaşayan Yanık Ailesi, sabah kahvaltısı için kapının önünde çay yaparken, ocaktan çıkan kıvılcımlar, rüzgarın da etkisiyle eve sıçradı. Evi bir anda alevler sararken, Ali Yanık (56), eşi Kıymet Yanık (51), çocukları Emre Yanık (13) ve babaanne Seniya Yanık (80) canlarını zor kurtardı. Evin her yanını saran alevler, Ali Yanık'ın nakliyecilikte kullandığı ekmek teknesi kamyoneti ile misafirliğe gelen yakınlarının otomobiline de sıçradı. İtfaiye ekipleri gelene kadar ev, kamyonet ve otomobil kül oldu.
Alevlerin 10 dakika içerisinde kül ettiği evlerinden ve ekmek teknesi kamyonetlerinden olan Yanık Ailesi, şimdi kendileri gibi geliri düşük komşularının az da olsa yardımlarıyla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

“ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR”

Yanık Ailesi, kullanılmaz haldeki kamyonun kasasında yaşam savaşı veriyor. Aile, oy istemek için gelen siyasi partililerin içinde bulundukları güç duruma aldırış dahi etmediklerini belirtti. Yanık Ailesi'nin 13 yaşındaki oğulları Emrah Yanık, “Ben, anne ve babamın yerinde olsam kimseye oy vermem. Kimse durumumuza kulak asmıyor ama oy istiyorlar” diye konuşurken, annesi Kıymet Yanık da, “Bizim ciğerimiz yanmış ama onlar hala oy peşindeler. Ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi.

Baba Ali Yanık ise, evlerinin onarımı için Kaymakamlık, belediye ve birçok yardım kuruluşuna gitmek zorunda kaldığını ancak kimsenin kendilerine el uzatmadıklarından dert yandı.


DHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 11:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?