18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Korsan yayınla mücadele sürüyor

Altındağ Belediyesi seyyar satıcılar ve korsan yayınla mücadeleye devam ediyor. Zabıta denetimleri sonucu tespit edilen bandrolsüz, izinsiz kopyalanmış, toplumun ahlaki ve kültürel değerlerine aykırı içerik taşıyan sayısı 35 bin civarında CD ve Kaset silindirle ezilerek imha edildi.

Altındağ Belediyesi Akköprü Kampusu’nda gerçekleştirilen imhada korsan yayınların yanı sıra, kaset ve CD kopyalamak için kullanılan cihazlarda yok edildi. Korsan CD ve kasetlerin yanı sıra Altındağ bölgesinde yapılan esnaf denetimleri sayesinde satışa sunulan bin koli kaçak sigara ile 80 koli son kullanma tarihi geçmiş meyve suyu ve çorbaya zabıta ekiplerince el koyularak imha edildi.

Altındağ Belediyesi Zabıta yetkilileri seyyar satıcılarla mücadelesini sürdürürken, imha edilen kaçak yayın ve ürünlerin özellikle Ulus, Bentderesi ve İtfaiye Pazarı bölgelerinden toplandığı bildirildi.

Öte yandan imha edilen korsan yayınlar arasında birçok yerli sanatçının kaset ve CD’leri bulunurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu şarkı Bitmez” şiir kasetinin korsanlarının da bulunması dikkat çekti.

İmha işlemleri sırasında açıklamalarda bulunan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Balamir Gündoğdu, zabıta ekiplerinin ocak şubat ve mart aylarında 20 binden fazla korsan yayının imha edildiğini hatırlattı.

Altındağ belediyesinin her türlü korsan yayına savaş açtığını belirten Gündoğdu, şunları söyledi: “Şu an 35 binden fazla korsan CD ve kaseti imha ediyoruz. Telif haklarını hiçe sayarak yapılan bu ticareti ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Başata ulus olmak üzere Bentderesi’nde, İtfaiye Pazarı’nda bulunan esnaflarımızın şikayetlerini değerlendirerek korsan yayınlarla haksız kazanç elde edenlerin önüne geçeceğiz.”

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 15:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?