30
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Kurbanlık denetimleri sürüyor

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Dr. Ercan Kurnaz, yaklaşan bayram nedeniyle kurban satış yerlerindeki çadırları inceledi.

Kurbanlık hayvanların sağlık raporu, kimlik kartı ve kulak küpelerinin olup olmadığına bakan Kurnaz, çadırlarda halsiz, yorgun, güçten düşmüş ve genel yapısı itibariyle hastalıklı hayvana rastlanmadığını söyledi.

Satış yerlerinde kurbanlık hayvan almaya gelen vatandaşları bilgilendiren Ercan Kurnaz, "Kurbanlık hayvan alırken hayvanın kimlik kartı ve kulak numarasının bulunup bulunmadığına, koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanların bir yaşından küçük olup olmamasına dikkat etmelisiniz ancak annesi büyüklüğünde olmak şartıyla 6 aylıktan büyük küçükbaş hayvanları kurban edebilirsiniz. Alacağınız sığırlar da en az 2 yaşında olmalıdır. Kurban edilecek hayvan, genel sağlık açısından durgun, halsiz ve bitkin olmamalıdır. Gözleri, derisi ve kılları parlak ve canlı olmalıdır. Göz, ağız ve burnunda akıntı olmamalıdır. Kurbanlık hayvan aşırı zayıf ve gebe olmamalıdır. Besili koyun ve keçilerin bel omurları el ile kavrandığında kemik uçları ve kaburga kemikleri kolaylıkla hissedilemez. Belleri düz, yürüyüşleri dik olmalıdır. Besili sığırların ise vücut çukurları kaybolmuştur. Hayvan bu özelliklere sahipse bu hayvanın sağlıklı olduğunu gösterir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 12:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?