23
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Modern çağdaş konutlar

Altındağ Belediyesi’nin Altıntepe’de başlattığı “5 bin konutluk Altıntepe Kentsel Dönüşüm Projesi” nin 1. etap konutları kura çekme aşamasına geldi. 40 dairenin kura çekimi gecekondusu yıkılan hak sahipleri tarafından yapıldı ve daire sahipleri belli oldu.

Ankara’nın ilk gecekondu bölgesi olan Kemal Zeytinoğlu, Serversomuncuoğlu, Hürriyet, Özgürlük, Atilla mahallelerini kapsayan ve Ekim ayı başında temeli atılan 5 bin konutluk Altıntepe Projesi’nin ilk etabı çok kısa bir sürede kura çekme aşamasına geldi. 40 dairenin kuraları, önce tapulu, daha sonra tapu tahsis belgeli ve gecekondusu park ve camii alanlarında kalan haksahipleri tarafından sırasıyla çekildi.

Kura çekimi öncesi proje ile ilgili bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya Kahraman, sözkonusu bölgede daha önce Aktaş-Atilla Kentsel Dönüşüm Projesini 1996 yılında uygulamaya koyduklarını ve bu projenin bitme aşamasına geldiğini belirterek, şimdi de yeni başlattıkları Altıntepe projesi ile yıllardır kaderine terk edilmiş, Ankara’nın en eski gecekondu bölgesinde çok ciddi değişimler gerçekleştirdiklerini, artık bu bölgede teneke çatılı gecekondular yerine modern ve sağlıklı yapılaşmanın hakim olduğunu söyledi.

Altıntepe Projesinin uygulandığı gecekondu bölgesinde yıllardır kendiliğinden sağlıklı konutlara dönüşümün çeşitli nedenlerle gerçekleşemediğini vurgulayan Başkan Kahraman, sonunda Altındağ Belediyesi olarak olaya el koyduklarını, öncelikli olarak yeni bir imar ıslah planı hazırladıklarını ve müteahhitlerin ilgi göstermedikleri bu gecekondu bölgelerinde değişimi başlattıklarını ifade etti.

Kurası çekilen dairelerin hepsinin eşit olduğunu, sadece kat ve yön farklılıkları olduğu için değerlerini ayrı ayrı belirlediklerini anlatan Kahraman, hak sahiplerini bilgilendirdi ve yeni dairelerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi

Yayın Tarihi : 18 Kasım 2003 Salı 00:00:12
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 10:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?