19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Modern Çarşı yangını sonrası

 
Başkan KAHRAMAN yanan modern çarşı da incelemelerde bulundu;
 
YARALAR SARILACAK 
 
        ....Modern çarşıda incelemelerde bulunan Başkan Kahraman; esnafa geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralarının sarılmasında yanlarında olacağını belirtti.
 
        AK Parti Ankara Milletvekilleri Ersönmez Yarbay ve Prof.Dr. Eyüp Sanay ile kısa bir süre önce yanan Modern Çarşıyı gezen Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya Kahraman, çarşının son durumu ile ilgili bilgi verdi.
        Başkan Ziya Kahraman, çarşıda 232 dükkanın yandığını, ancak yol üzerinde bulunan 15 dükkanın kurtulabildiğini belirterek mağduriyetin büyük olduğunu belediye olarak yaraların sarılmasında kendilerine düşen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ve tüm mağdur esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti.
        40 yıllık Modern Çarşının Ankara’nın en eski çarşılarından olduğunu belirten Kahraman “Bu olaydan ders çıkarmak lazım, buradan çıkan tablo gösteriyor ki böyle felaketlerden korunmak için her türlü tedbirin zamanında alınması lazım. Yangın esnasında çok yüksek bir ısı meydana geldiğinden dükkanlardaki çelik kasalar bile yanmış ve maalesef esnaf arkadaşlarımızın çek, para gibi değerli kağıtları da yanmıştır. Gerek Ticaret Odası gerekse kriz masası zarar tespiti yapıyor en kısa zamanda yaralar sarılacaktır.
        Kriz masasının verdiği bilgiler konusunda da açıklama yapan Başkan Kahraman,”Altındağ Belediyesi, Bayındırlık Müdürlüğü ve ilgili yetkililerin bulunduğu teknik heyetin raporunda binanın döşeme tabliyelerinde ciddi manada bir çökme olduğu, taşıyıcı sistemlerle ilgili olarak da son kararın karot numuneleri alınarak verileceği bildiriliyor. Bu sonuca göre bina ya tamir edilecek ya da yıkılıp yeniden yapılacak” dedi.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:02
Güncelleme :2 Şubat 2004 Pazartesi 10:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?