20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Öğrenciler Kültür Şenliği'nde coştu

Altındağ Belediyesi Geleneksel Kültür Şenliği, ilçe çapındaki okullarda eğitim gören yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin katılımı ve sergilenen birbirinden güzel gösterilerle gerçekleştirildi.

Göl Tiyatro'da Altındağ Kaymakamı Fatih Ahmet Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turan Öztimurcular'ın katıldığı şenlikte, öğrenciler resim, müzik ve tiyatro alanlarında yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiledi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Altındağ'da eğitimin bir bütün olarak algılandığını belirterek, akademik eğitimin yanında çocukların kişilik ve kültürel gelişimleri için bu tür etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Keleş ise, "Çocuklarımızın kültür etkinliklerine ilgi göstermesi, hazırlık yapmaları ve performans sunmaları bizi çok memnun ediyor. Eğitim sürecinin sosyal ve kültürel alanlarla desteklenmesinin şart olduğunu göz önünde bulundurursak, bu tür bir etkinliği düzenleyerek üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimizi bilmek bize büyük keyif veriyor" dedi.

Şenlik kapsamında İhsan Sungu İlköğretim Okulu ile Özel Yavuz Sultan Selim Okulları'nın halk oyunları ekipleri değişik yörelere ait folklor gösterileri sergilerken, İ.M.K.B Teknik Lisesi Roman ve Köçek Dansı Ekibi de performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldılar.

Atatürk Anadolu Meslek Lisesi ve Ankara Anadolu Lisesi öğrencilerinin verdiği konserlerle şenlik keyfi doruğa çıktı. Beşikkaya İlköğretim Okulu Hayal-Et Grubu da sergiledikleri müzikal performansla izleyenlerden övgü alırken, şenliğin bitiş konserini Esenevler Anadolu Lisesi Rock Grubu verdi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan grup, söyledikleri parçalar ve başarılı sahne performanslarıyla izleyenleri coşturdu.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?