17
Mayıs
2024
Cuma
ALTINDAĞ - ANKARA

Rahmi Koç, Başkan Tiryaki'yi ziyaret etti

Sanayici ve iş adamı Rahmi Koç, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Dünya turlarına bir süre ara veren iş adamı Rahmi Koç, Ankara’da ziyaret ettiği Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’den 5 yıllık çalışma programı ve projeleri hakkında bilgi aldı. Altındağ’ın gündüz nüfusu en kalabalık bölgelerden biri olduğunu ve yüzde 85’inin gecekondu mahallelerinden oluştuğunu belirten Tiryaki, gecekondu ıslah planlarının başlatıldığını, bu alanlardaki imar parselasyon projelerinin hızla hayata geçirildiğini ifade etti.

Tiryaki, eğitim-öğretim ve sosyal yapının oldukça düşük seviyede olduğu Altındağ bölgesinin, imarlı ve düzenli bir yaşam standardına kavuşabilmesi için 2005 yılını ’Yıkım Yılı’ ilan ettiklerini söyledi.

Tiryaki, Rahmi Koç’un kale ve civarının canlandırılması önerileri için Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi’nin birlikte gerçekleştirecekleri projeyle bu bölgede yıllardır süregelen sorunları sona erdireceklerini belirtti. Ankara-Kale civarındaki Çengel Han’ın restorasyonunu üstlenen Koç ise, çalışmaları devam eden hanın ve Altındağ bölgesinin, Koç ailesi için manevi bir önem ifade ettiğini söyledi.

Rahmi Koç, görüşmenin ardından Başkan Tiryaki’ye çalışmalarında başarılar dileyerek, belediye hizmet binasından ayrıldı.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 16:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?