19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Rehine krizi çözüldü

Başkent'te üzerinde bomba olduğunu iddia ederek bir banka müdürünü rehin alan şahıs, polise teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, Altındağ ilçesi Aydınlıkevler Çevreli Caddesi üzerindeki bir banka şubesine giren üzerinde metal parçalar bulunan şahıs, "Bana kimse yardım etmiyor" diyerek üzerinde bomba olduğunu söyledi. Bunun üzerine banka çalışanları durumu polise bildirerek yardım istedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terör, bomba, asayiş ve özel hareket ekipleri olay yerine sevk edildi. Bankanın bulunduğu cadde trafiğe kapatılarak, şahsın ikna edilmesi için çalışma başlatıldı. Bu sırada olası patlamaya karşı bir itfaiye ekibi ve sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Yaklaşık bir saat süren ikna çalışmaları sonucunda isminin Oktay D. olduğu öğrenilen şahıs ikna edildi.

Polise teslim olan Oktay D., bankanın giriş kapısına yaklaştırılan polis aracına bindirilerek Aydınlıkevler Polis Karakolu'na götürüldü. Oktay D.'nin üzerinde herhangi bir patlayıcı madde olmadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Önceki haber

Başkent'te üzerinde bomba olduğunu söyleyen şahıs, bir banka müdürünü rehin aldı.

Alınan bilgiye göre, Altındağ'da bir banka şubesine gelen kimliği belirsiz bir kişi, üzerinde bomba olduğunu söyleyerek banka müdürünü rehin aldı.

Olayın polise bildirilmesinin ardından bankanın bulunduğu cadde trafiğe kapatılarak, bomba uzmanları ve terör ekiplerinden yardım istendi.

Olay yerine sevk edilen bomba ekibi bankaya girerken, itfaiye ve ambulanslar da olası bir patlamaya karşı hazır tutuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:54:28
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 18:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?