31
Mayıs
2024
Cuma
ALTINDAĞ - ANKARA

Satranç Turnuvası 2 Haziran'da

Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenecek Ankara Okullar Arası Satranç Turnuvası, 2-4 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Turnuva minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek. Turnuva ile ilgili bilgi veren Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki, Milli Eğitim Bakanlığı'nın satrancı eğitim-öğretim müfredatına koymasının ardından belediye olarak geçen yıl Altındağ'da fiziki şartları uygun olan ve satranç öğretmeni bulunan 45 okula her türlü malzemeyi sağlayarak satranç sınıfları açtıklarını hatırlattı.

"Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz turnuvaya katılımın geçen yıldan fazla olmasını
bekliyoruz" diyen Tiryaki, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu ile yaptığımız işbirliği sonucu Türkiye'de görülmemiş büyüklükte bir satranç turnuvası organize ettik. Geçtiğimiz yıl başkentin çeşitli okullarından bin 386 öğrencinin katıldığı turnuva Türkiye'de şimdiye kadar düzenlenmiş en geniş katılımlı satranç turnuvası oldu" diye konuştu.

Ankara genelinde böyle büyük çaplı bir turnuva düzenlemekteki amaçlarının bu sporun geniş kitleler arasında ama özellikle okullarda yaygınlaştırılması olduğunu kaydeden Tiryaki, "Öğrencilerin hem okul başarısını artıracak hem de sosyal alandaki becerilerini ve düşünme kabiliyetlerini geliştirecek bir spor olması nedeniyle satranca büyük önem veriyoruz. Bu turnuvayı da gelenekselleştirmek istiyoruz. Çünkü hem okulların, hem öğrencilerin hem de satranç severlerin ilgisi büyük" dedi.

2 Haziran tarihinde saat 10.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayacak turnuvanın 4 Haziran tarihinde sona ereceği ve ödül seremonisinin de aynı hafta içinde yapılacağını kaydeden Başkan Tiryaki, "Geçtiğimiz yıl hem dereceye giren okullarımıza hem de öğrencilerimize çeşitli armağanlar sunmuştuk. Bu yıl da yarışma heyecanını diri tutmak için çeşitli ödüller şampiyonları bekliyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur özgür IP: 85.99.69.xxx Tarih : 7.06.2008 17:38:45

bende katıldm her şey güzeldi ama karşıma gazi gelmeyene kadar