20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Seyyar satıcılara göz açtırılmıyor

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgede seyyar satış yapanlara göz açtırmıyor.

Hafta boyunca yapılan Altındağ'ın merkez cadde ve sokaklarında, hastane önlerinde yoğunluklu yapılan denetimlerde defolu, eski ve kalitesiz mal satan, cadde ve sokaklarda görüntü kirliliği ve yüksek ses rahatsızlığı yaşatan seyyar satıcıların malzemelerine el konuldu.

Seyyarla mücadelede vatandaşların şikayetlerinin yoğun olduğu bölgelere öncelik verdiklerini belirten Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak, "Bulunduğumuz ekonomik şartlar seyyar satıcıları gün geçtikçe artırıyor. Günümüzde büyük bir rant haline gelmiş olan seyyar piyasası mafyalaşarak, zabıtalarımızın canına kastedecek kadar tehlikeli boyutlara gelmiştir. Bu yüzden mücadelemizin bir kısmı da seyyarla alışveriş eden insanları bilgilendirerek engellemektir. Ucuz diye cazip gelen ürünler hem kalitesiz hem de sağlıksız olmaktadır, doğru olan vergisini kirasını ödeyen, ürünleri belgeli esnafı tercih etmektir" dedi.

Zabıta görevlilerinin günün 24 saati görev başında olduklarını, gerek düzenli denetimlerle gerekse de ani baskınlarla seyyar satıcıların faaliyetlerini engellemeye çalıştıklarını belirten Karabudak, kayıt dışı ekonominin en önemli beslenme kaynağı olan seyyar satıcıların, aynı zamanda ses ve görüntü kirliliğine de yol açarak vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi. Karabudak, vatandaşların seyyar satıcılarla ilgili, kaldırım ve yol işgali dahil her türlü sorunlarını 24 saat hizmet veren 310 35 25 - 26 ve 27 numaralı Alo Zabıta Hattı'na bildirebileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?