20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

SİTELERDE GÜVENLİK

ANKARA-SİTELER’İN GÜVENLİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Geçtiğimiz ay kurulan “Siteler Üst Yönetimi”, Keresteci, mobilyacı ve imalatçı site esnafının uzun süredir beklediği “Güvenlik Sorunu” nu çözmek amacıyla, anlaşma imzaladığı Dak Özel Güvenlik Şirketi, bugün törenle hizmete başladı. Törene TBMM Başkanvekili İsmail ALPTEKİN, Ankara Milletvekili Haluk İPEK, Altındağ Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ, Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, ATO Başkanı Sinan AYGÜN, Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Ali Rıza ERCAN katıldı. Dak Güvenlik elamanları da araçları ve köpekleri ile törende hazır bulundu.

Esnaf ve Sanatkarları Odası Ali Rıza ERCAN, konuşmasında 19 Mayıs’ta Siteler Üst Yönetimini kurmak üzere bir araya geldiklerini bu toplantıda Siteler’in sorunlarını masaya yatırdıklarını söyledi. Öncelikli sorunun güvenlik olduğunu tespit ettiklerini ifade eden ERCAN, Dak Güvenlik firması ile anlaşma sağladıklarını kaydetti.

ATO Başkanı Sinan AYGÜN ise bu uygulamanın Ankara’da bir ilk olduğunu belirterek, tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. Altındağ’ın yeni Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ’nin, üst yönetime büyük destek vermesinin kendilerini daha güçlü kıldığını belirten AYGÜN, “birlikteliğimizi devam ettirelim, el ele kol kola Türkiye’yi daha yükseklere taşıyalım” dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Vesel TİRYAKİ de konuşmasında, Türkiye’nin hatta dünyanın önemli mobilya merkezlerinden biri olan Siteler’in can çekiştiğini, herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Siz bir adım gelin biz size doğru koşalım” dedi. TİRYAKİ konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Şu ana kadar Siteler bölgesinde 2 otopark açtık. Siteler’i gecekondu görüntüsünden kurtarmak için encümen kararı aldık. 31 .12.2004 tarihine kadar dış cephe tadilatlarını yaptıracak olan esnaftan hiçbir ücret alınmayacaktır. Eğer esnafımız bu sese kulak tıkarsa, tüm bu sıkıntıları beraber yaşarız.” Önümüzdeki dönemde Siteler’in şaha kalkması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Başkan TİRYAKİ, “Sizlere Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Siteler’e yatırım yapacağımızın müjdesini de vermek istiyorum” dedi.

TBMM Başkan Vekili İsmail ALPTEKİN, “eğer Siteler’de ekonomi iyi gidiyorsa, Türkiye’nin de ekonomisi iyi gidiyor demektir” diyerek, devlet ve merkezi hükümet olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi.

Verilen bilgiye göre, akşam saat 18.00 ile sabah saat 6.00-7.00 arasında, sokaklarda 6 araçla devriye gezecek olan güvenlik elemanları, hiçbir şekilde emniyetin görev alanlarına müdahale etmeyecekler. Daha çok caydırma amaçlı hareket edecek olan güvenlik elemanları, gece gördükleri aksaklıkları ve olumsuz durumları esnafa internet aracılığı ile bilgisayar ortamından rapor halinde sunacaklardır.

Altındağ Belediyesi-Basın Yayın
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 08:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?