17
Mayıs
2024
Cuma
ALTINDAĞ - ANKARA

SÜT GÜNÜNDE ÖĞRENCİLERE SÜT

Altındağ Belediyesi DÜNYA SÜT GÜNÜNDE ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITTI

Altındağ Belediyesi, “21 Mayıs Dünya Süt Günü” nedeniyle Hasköy Satıkadın İlköğretim Okulun’da düzenlediği törende öğrencilere süt dağıttı. Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, konuşmasında sütün önemine değinerek, öğrencilerden bundan sonra kolalı içecekler yerine süt içmeleri için söz aldı.

Altındağ Belediyesi olarak özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına her türlü yardımı ellerinden geldiğince yapacaklarını belirten Başkan TİRYAKİ, “Bunun için ciddi bir bütçe ayıracağız. Öğrenci velilerimizde çocuklarıyla ilgilensin, maddi durumumuz iyi değil diye çocuklarını okutmamazlık etmesinler. Mutlaka bir el gelir çocuğunuza sahip çıkar okutmanıza yardımcı olur” dedi.

Dünya Süt Günü nedeniyle düzenledikleri törenin sembolik olduğunu bu vesile ile amaçlarının Altındağlılarla birlikte olmak olduğunu vurgulayan TİRYAKİ, “Görevi devralalı bir ay oldu, bu zaman içersinde belediye içi işlerle uğraştığımız için Altındağ sokaklarına inemedik, ama bundan sonra her vesile ile aranızda olacağım. Belediyenin kapıları da sizlere her zaman açıktır” diye konuştu.

Törene katılan Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz da konuşmasında, sağlıklı nesiller için sağlıklı beslenmenin önemine değinerek, çocukların süt içme alışkanlığı edinmeleri gerektiğini söyledi.

Satıkadın İlköğretim Okul Müdürü Yalçın Zerdali de törende söz alarak, eğitimcilere düşen en önemli görevlerden birinin süt tüketimini artırmaya yönelik çalışmalar yapmak olduğunu vurguladı. İyi beslenen toplum bireylerinin yaratıcı ve üretici olduklarını belirten okul müdürü, ülkenin de böyle insanlara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Törende okul öğrencileri, Adıyaman yöresi folklor gösterileri ve sütün önemini anlatan şiirler sundular. Tören sonunda, Pınar Süt ve Atatürk Orman Çiftliği firmalarının sağladığı sütler öğrencilere dağıtıldı.

Altındağ Belediyesi-Basın Yayın
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 08:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?