30
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Talih kuşu Altındağ'dan havalandı

Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Milli Piyango 19 Mayıs çekiliş programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Hüseyin Gazi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, Milli Piyango İkramiye Kontrol ve Çekilişler Daire Başkanı Murtaza Çakır ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turan Öztimurcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Altındağ Belediyesi Türk Halk Müziği Koro şefi Eylül İlkim İlk'in şarkılarıyla başlayan ve TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanan programın açılışında ev sahibi sıfatıyla bir konuşma yapan Başkan Veysel Tiryaki, "Türkiye Cumhuriyeti Altındağ'da kuruldu. Altındağ, Cumhuriyeti kuran insanların yaşadığı yer olmasının yanında, 1920'li yılların başkentidir ve Atatürk'ün kente gelişiyle Ankara'nın cazibe merkezi haline gelmiştir. 1950'lerden sonra ise özellikle sosyal ve kültürel açıdan yeterince gelişemedi. Son 3 yılda Altındağ'da yaşanan gelişim ise Türkiye'nin her yerinden izleniyor. Yollar açılıyor, parklar, tesisler, hanım lokalleri inşa ediliyor. Değişim hızla en ücra köşelere götürülüyor. Yerel idareciler olarak görevimiz modern çağdaş bir yaşam beldesi oluşturmak" dedi.

TRT'nin başarılı sunucusu Hakan Urgancı'nın sunuculuğunu üstlendiği gecede; Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki piyango çekilişini başlatarak tüm Türkiye'ye şans dağıttı. Program bünyesinde sadece Altındağlılara yönelik gerçekleştirilen televizyon çekilişinde Nejla Bahadır, Gül Tolu, Ahmet Körlü ve Zahide Aymercan 72 ekran televizyon kazanırken, Gülsüm Bilgin de 82 ekran LCD televizyon kazandı. Gecenin Sonunda Türk Halk Müziği sanatçıları Gülşen Kutlu ve Emel Taşçıoğlu "Gönül Dağı", "Zahidem", "Mihriban", "Doyulur mu" , "Ayaş Yolları" gibi sevilen türkülerle geceye katılan Ankaralıları coşturdu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 15:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?