17
Mayıs
2024
Cuma
ALTINDAĞ - ANKARA

Tarihi Kentler Birliği'nden ödül

ALTINDAĞ BELEDİYESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

         Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMAN, Tarihi Kentler Birliği 2003 “özendirme” ödülüne layık görüldü. Ödülünü Tarihi Kentler Birliği Başkanı Erdoğan BİLENSER’den alan Başkan KAHRAMAN, Altındağ Belediyesi’nin bu ödüle,  Kale civarındaki Salman Sokak’ta yaptırdığı “Ahiler İş Merkezi” nedeniyle layık görüldüğünü belirterek, tarihi mekanların korunması ve yenilenmesi ile ilgili çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

 

         9 Ocak 2004 Cuma günü İstanbul’da yapılan 2003 Yılı Kültürel Mirası Koruma Ödülleri ve Tarihi Kentler Birliği’nin 4. yılı başlıklı basın toplantısı ve brifing gerçekleştirilmiş ve ödül alan belediyelerin proje sergileri, sunuşları ve Belediye Başkanlarının konuşmaları yapılmıştır. Buna göre yılda bir defa verilen koruma ödülleri kapsamında Altındağ Belediyesi “Özendirme” ödülüne layık görülmüştür.

 

         Altındağ Belediyesi bu ödüle, başkentin tarihi merkezinde yer alan eski ve özgün dokunun tarihi kimlik değerleriyle birlikte yeniden Ankara ve Ankaralılara kazandırılması çalışmaları ve “koruma ve kentsel dönüşüm” hedefi doğrultusunda yapılan “Ahiler El Sanatları İş Merkezi” projesi ile almıştır. Tarihi Kentler Birliği’nin 2003 yılı koruma ödülleri kapsamında, Yalvaç, Mudurnu ve Safranbolu Belediyeleri başarı ödülü, Altındağ, Ürgüp ve Kuşadası Belediyeleri ise özendirme ödülüne layık görülmüşlerdir. Tarihi Kentler Birliği’nin 2003 yılı koruma ödülleri ise, kolokyum ve ödül töreni 21-24 Ocak 2004 tarihleri arasında Safranbolu’da yapılacak ve ödülleri Cumhurbaşkanı A.Necdet SEZER verecektir.

          Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMAN, Tarihi Kentler Birliği basın toplantısında, "Selçuklu´lardan sonra Ahiler, bir cumhuriyet kurup, Ankara´yı öyle yönetmişlerdir. Biz, Hacı Bayram Veli´nin doğduğu Solfasol Köyü´nü de kapsayan bir ilçenin yöneticisiyiz" diyerek başladığı konuşmasını, Altındağ´ın Türkiye Cumhuriyeti´nin  kuruluşuna nasıl tanıklık ettiği konusunda  bilgiler vererek sürdürdü. Salman Sokakta gerçekleştirdikleri “Ahiler İş Merkezi” nin Başkentin tarihi merkezinde yer alan Altındağ’ın tarihi dokusunu korumak ve yeniden kazandırmak kapsamında yaptıkları  çalışmalara iyi bir örnek olduğunu belirten M. Ziya KAHRAMAN, “ çok olumsuz bir bölgeyi, 7-8 sokağı yeniden düzenleyip günün şartlarına uygun hale getirmek üzere buraları yıktık ve çok güzel bir el sanatları merkezi haline getirdik, 26 dükkandan oluşan bu çalışmamızla da ödülümüzü aldık” dedi.

 

Yayın Tarihi : 14 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:02
Güncelleme :21 Ekim 2004 Perşembe 12:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?