30
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Tiryaki lokal yöneticileriyle buluştu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, eğitimli ve bilinçli nesillerin, eğitimli ve bilinçli anne babalar tarafından yetiştirileceğine inandığını söyledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, ilçede bulunan kadın lokallerinin sorumluları ve spor hocaları ile bir araya gelen Başkan Tiryaki, kadın lokallerinin faaliyetleri için çok zaman ayrıldığını ve emek harcandığını kaydederek, "Bu lokaller Altındağlı hanımların yeni bilgi ve becerilerle donanıp kendilerini geliştirmeleri için kuruldu. Lütfen üyelerinizi dikkatle dinleyin ve önerilerini, isteklerini bizlere iletin. Bu lokallerin tek amacı hayatında hiç tiyatroya, sinemaya gitmemiş, yaşadıkları şehirden çıkma
fırsatı bulamamış kadınlarımıza bu fırsatı sunmak, seminerler ve bilgilendirme programları düzenleyerek yeni bilgi ve beceriler edinmelerini sağlamak. Biz eğitimli ve bilinçli nesillerin eğitimli ve bilinçli anne babalar tarafından yetiştirileceğine inanıyoruz. Bu nedenle kadınlara ve kadın lokallerine çok önem veriyoruz" dedi.

Lokaller sayesinde pek çok kadının hayatının çok olumlu yönde değiştiğini vurgulayan Tiryaki, "Pek çok kadın, bana gönderdikleri teşekkür mektuplarında lokal sayesinde daha sosyal, kendilerini yenilemeye daha açık, dünyayı ve gelişmeleri takip etmeye daha hevesli olduklarını; günlük yaşamlarındaki bu olumlu değişimin eşleri ve çocukları ile olan ilişkilerine de yansıdığını yazıyorlar. Yine onların cümleleri ile ifade etmem gerekirse 'evin yükünü lokalde attıkları için daha sakin, sevecen ve olumlu bir eş ve anne' oluyorlar. Bu da lokallerin Altındağlı kadınlar için ne kadar önemli olduğunu gösterir. Bu nedenle burada yürüttüğümüz çalışmaların daima gelişimi sağlayacak nitelikte olmasına dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

19 Ekim 2008 tarihinde düzenlenecek büyük bir törenle 6 yeni hanım lokalinin daha hizmete gireceği müjdesini veren Başkan Tiryaki, "Sizlerden en önemli ricam, görev yaptığınız muhitlerde özellikle okuma yazma bilmeyen kadınları tespit ederek onları yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirmeniz. Bayramdan önce İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız ve sizlerin de katıldığı koordinasyon toplantısında bu yıl gerçekleştirmeyi planladığımız çalışmaları ve açacağımız kursları belirlemiştik. Bu plana sadık kalarak çalışmalarınızı sürdürmenizi rica ediyorum. Hepinize şimdiye dek gösterdiğiniz özveriden ötürü teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?