20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Toplu iş sözleşmeleri sürüyor

Altındağ Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri devam ediyor.

2 Şubat 2008-2 Şubat 2010 tarihlerini kapsayacak olan 2 yıllık dilim için devam eden görüşmelerde yetkili sendika her 6 aylık dönem için yüzde 10 olmak üzere toplam yüzde 40'lık artış talep ederken, belediye yönetimi bu sözleşme döneminde yüzde sıfırlık artış öngörüyor.

Devam eden görüşmelerle ilgili bilgi vermek üzere bugün Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampusu'nda işçilerle bir araya gelen Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Balamir Gündoğdu, geçtiğimiz toplu sözleşme dönemlerinde yapılan anlaşmalarla işçi maaşlarına enflasyon oranının çok üzerinde zamlar yapıldığını kaydederek, "Bir çoğunuz uzun yıllardır bu belediyeye ve bu ilçenin vatandaşlarına hizmet veriyorsunuz. Dolayısıyla belediyenin mali sıkıntıları ve bölgenin ekonomik geri kalmışlığı hakkında bilginiz var. Altındağ Belediyesi'nin bütçesini yeniden yatırım yapabilecek düzeye getirmek için ciddi çabalar verildi. Altındağ'ın alt yapıya, yeni ve sağlıklı konutlara, spor alanlarına, yeşil alanlara, kültür merkezlerine ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların giderilebilmesi için bütçenin belli bir dengede tutulması gerekiyor" dedi.

Sendika temsilcileriyle yapılan görüşmelerde bu dönem için yüzde sıfır artış önerildiğini ve sendikanın bu öneriyi kati bir dille reddettiğini hatırlatan Gündoğdu, "Ancak belediye bütçesi, bu bütçede yer alan yatırımların gerçekleştirilebilmesi için kesin rakamlar üzerine kurulmaktadır. Sendikayla yaptığımız görüşmelerde durumu tüm açıklığıyla anlattık ve karşı taraftan makul bir yaklaşım bekledik. Yine de sendika üzerine düşen görevi yapacak ve artış talep edecektir. Ancak bir mutabakat sağlanamazsa süreç Yüksek Hakem Kurulu'na intikal eder" diye konuştu.

Gündoğdu, "Belediye olarak, hizmet kalitesini ve yatırım gücümüzü korumak, artırmak zorundayız. Bu toplantıyı, sürecin nasıl işlediğini ve görüşmelerde gelinen aşamayı dolaylı kaynaklardan değil, bizzat belediyenin yetkili isimlerinden öğrenmeniz için düzenledik. Sizlerden isteğimiz, sendika temsilcilerinizle görüşerek, her iki taraf için de olumlu bir sonuç alınabilmesi için aktif rol oynamanızdır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 18:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?