19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri

TOPLU İŞ SÖZLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

       Altındağ Belediyesi ve Belediye İşçileri Temsilcisi Hizmet-İş Sendikası, 5. dönem Toplu İş Sözleşmesi için masaya oturdu. Toplu İş Sözleşmesi 15.2.2004 – 15.2.2006 dönemini kapsamaktadır. İlk oturumun açılış konuşmalarını yapan, Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMAN ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut ASLAN karşılıklı iyi niyet dileklerini ileterek, sözleşmenin kısa sürede anlaşma sağlanarak bitmesini dilediler.

         Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMAN, 10 yıldır tam bir barış içinde Toplu Sözleşme görüşmelerini sürdürdüklerini, herhangi bir problem çıkmadığını belirterek, bu sözleşme sürecinde de günün şartlarına uygun bir anlaşma sağlanacağını umduğunu söyledi. Ana gayelerinin çalışanın emeğini, alın terleri kurumadan ödemek olduğunu vurgulayan Kahraman, görevde olduğu 10 yıl boyunca, işçilerin ücretlerini hiçbir aksaklık yaşanmadan ödediklerini kaydetti.

         Altındağ Belediye Başkanı KAHRAMAN Altındağ Belediye işçilerinin bugün itibariyle aldığı ücretlerin yeterli olduğunu savunarak, “Belediyemizde 1.grup yani geçici işçilerimiz 666 milyon, 2.grup kadrolu işçilerimiz 770 milyon, 3.grup işçilerimiz 785 milyon, 4. grup şoför, usta gibi işçilerimiz de 800 milyon lira mesai hariç net ücret almaktadırlar. Bu günün şartlarına göre bu ücretler bizce yeterlidir. Enflasyon farkları dikkate alarak Toplu İş Sözleşmemizi bağlamaya çalışacağız. Tüm işçi personelimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

         Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut ASLAN da konuşmasında bugüne kadar Altındağ Belediyesi ile ciddi bir sosyal diyalog ve barış içersinde sözleşme süreçlerini tamamladıklarını belirterek, önümüzdeki seçimlere kadar 5. dönem sözleşmesinin de tamamlanmasını özellikle talep ettiklerini söyledi. ASLAN, işçilerin mağdur olmaması için önümüzdeki seçimlere kadar içeride kalan ikramiye alacaklarının da ödenmesini istedi.

Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 13:57:22
Güncelleme :2 Mart 2004 Salı 10:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?