26
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Zabıtadan dilenci operasyonu

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarla, 30 dilenci toplatılarak haklarında yasal işlem yapıldı.

Altındağ Belediyesi tarafından Ulus ve Hacı Bayram civarında yoğun olarak faaliyet gösteren dilenciler, yapılan bir operasyonla bölgeden uzaklaştırıldı. Halkı duygusal anlamda etkileyerek, maddi çıkar elde eden yaklaşık otuz dilenci belediyeye ait Akköprü kampusüne götürülerek "yasal işlem gereği" uyarıda bulunuldu.

Dilenci operasyonlarının bölgede yaklaşık bir yıldır başarıyla yürütüldüğünü belirten Zabıta Müdürü Kemal Yılmaz, orta yaşın üzerinde olan dilencilerin bunu tamamen meslek edindiklerini söyledi. Altındağ’ın manevi coğrafyasının zenginliği nedeniyle dilencilerin merkezi halini geldiğini belirten Yılmaz şöyle konuştu:

"Operasyonlardaki amacımız çocuğunu da yanına alarak dilenen insanlarımızı ve özürlü olmadığı halde özürlü gibi davranıp halkı sömürenleri ikna yoluyla topluma kazandırmaktır. Konumu gereği Ankara’nın alışveriş merkezi konumda olan Ulus ve manevi önemi nedeniyle Hacı Bayram’da dilencilik faaliyetleriyle çok sık karşılaşıyoruz. Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ’nin emirleriyle bu operasyonlarımız tüm Altındağ’a yaygınlaşarak devam edecek."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 14:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?