20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Zabıtadan okul kantinlerine denetim

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda mühendisleriyle birlikte 10 okulun kantinini denetledi.

Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Erdem'in de katılımıyla 5'i ilköğretim ve 5'i lise olmak üzere 10 okulun katini, genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluk açısından denetlendi.

Denetimlerde ayrıca satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihleri; gıda maddelerinin saklanması, servis edilmesi ve paketlenmesi ile ilgili kurallara uyulup uyulmadığı, Tarım Bakanlığı'ndan üretim izni olmayan gıda maddelerinin satılmaması ve kantin personelinin sağlık muayeneleri de kontrol edildi.

Kantin çalışanlarını hijyen kurallarına uymaları konusunda uyaran gıda mühendisleri, kantin işletmecilerine de sağlığa zararlı gazlı içecekler yerine süt ve ayran gibi ürünleri bulundurmalarını tavsiye etti. Denetlenen kantinlerin tamamına yakını genel temizlik ve hijyen açısından geçer not alırken, çeşitli evrak eksikliği bulunan bazı kantin işletmecileri eksikliklerin giderilmesi yönünde uyarıldı.

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak, çocukların sağlıklı ortamlarda yetişmesinin çok önemli olduğunu hatırlatarak, "Okul kantinlerinde satılan gıda maddelerinin ve kantin ortamının sağlık kurallarına aykırı olmasına müsaade edemeyiz. Bu nedenle düzenli kontroller yaparak bu konuya hassasiyetle eğiliyoruz" dedi.

İlk gün denetimlerinde olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını, sadece bir okulun eksiklerinden dolayı sözlü olarak uyarıldığını ve takibe alındığını kaydeden Karabudak, "Biz kantin denetimlerini sadece yıl başında yapmıyoruz. Belli bir çalışma takvimi uyarınca kantinlerde yıl boyu rutin denetimler yapıyoruz. Bu nedenle belge ya da evrak eksiği dışında bir sorun yaşanmıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 12:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?