20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAMLIDERE - ANKARA

Barajların mülkiyeti DSİ'de, kullanımı ve güvenliği Belediye'ye devredildi

Çamlıdere, Bayındır, Çubuk 2, Kurtboğazı, Eğrekkaya ve Akyar barajları, mülkiyeti Devlet Su İşleri’nde (DSİ) kalmak kaydı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Söz konusu devir işlemi, bugün Enerji veTabii Kaynaklar Bakanlığı’nda, Bakan Mehmet Hilmi Güler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve DSİ Genel Müdür Vekili Salih Paşaoğlu tarafından gerçekleştirildi. İmzalanan protokol ile drenaj havzası, rezervuar alanlarını koruma ve güvenliğini sağlama, barajların bakım ve onarımını yapma sorumluluğu, barajların çevresindeki rekreasyon alanlarının ve müştemilatının işletme ve bakım işleri Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Devir işlemi hakkında açıklama yapan Bakan Hilmi Güler, bu barajların bakım ve işletme masraflarının kesilmesi için devredildiğini belirtti.

Melih Gökçek de, Büyükşehir Belediyesi’nin bu şekilde bütün barajların koruyucusu olacağını belirterek, "Biz aslında üzerimize yük almış oluyoruz. Ancak yerelleşme çerçevesinde herkes üzerine düşeni yapacak" dedi. 4-5 yıl içinde Ankara’da su sıkıntısı yaşanabileceğini ifade eden Gökçek, bunun için yeni bir baraj yapıldığını kaydetti. Bu devir işleminin su fiyatlarına yansımayacağını belirten Gökçek, bu işlemin barajların güvenliği ve çevredeki rekreasyon alanlarının artırılması için önemli olduğunu söyledi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 14:08:45
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 11:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat doğan IP: 81.214.114.xxx Tarih : 30.08.2005 17:16:30
Ben Çamlıdere İlçesi Doymuş köyü nufusuna kayıtlıyım.Barajın yapılması ve ankaranın su kaynaklarının genişletilmesi cok güzel ve hoş bir durum. Ama, cok yakın bir zamanda bağlı bulunduğum köy yok olma durumunda. Köyün yok olması ile hemşerilerimizin kaynaşmasınında kesileceği, küçüklerin büyükleri veya büyüklerin küçükleri tanımıyacağı bir ortama girmekteyiz. Cünkü doymuş köylüsü olarak bize köy yeri verilememektedir.