18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAMLIDERE - ANKARA

Çamlıdere hafta sonlarının tercihi

Hafta sonları doğayla başbaşa kalmak isteyen Ankaralılar, doğal güzellikleri ormanı ve temiz havasıyla İsviçre’ye benzetilen Çamlıdere’yi tercih ediyorlar. Yaz aylarında çok sayıda kişinin piknik yapmak için geldiği Çamlıdere'de, dağ-yayla evlerine de her geçen yıl yenileri ekleniyor.

İlçede son yedi yılda 21 kooperatif kurularak, toplam 627 dağ ve yayla evi inşa edildi. Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Özyiğit, kent yaşamından sıkılan insanların stres atmak, dinlenmek ve doğayla baş başa kalabilmek için yaylaları tercih ettiklerini anlattı.

"Dinlenme tesisleri yapılmalı"

Yayla sezonunun mayıs ayında başladığını söyleyen Özyiğit,  "Ankaralılar özellikle hafta sonları buraya geliyor. Rakım olarak burası bin 50 metre. Bu noktada milli parkların olduğu yerlerde orman dokusunu bozmadan dinlenme tesisleri yapılmalı’’ dedi.

Belediye Başkanı Hazım Caner Can da "Burada bitki örtüsü her hafta başka bir görünüm kazanır. Bir hafta yemyeşil olur, bir hafta beyaz papatyalar doldurur her yeri. Biz ilçemizi, yayla turizmi açısından dünyada etkin bir yere sahip olan İsviçre’ye benzetiyoruz" diye konuştu.

25 geyiğin yaşadığı üretme istasyonu da var

Bitki ve hayvan varlığı bakımından zengin olan bölgede, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde, 25 geyiğin yaşadığı üretme istasyonu da bulunuyor.

Ankara merkeze yaklaşık 85 kilometre uzaklıkta bulunan ve TEM otoyolundan bir saatte ulaşılabilen ilçede, yayla turizmi 1980’lerde başladı.

cnnturk.com
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 03:28:20
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 12:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabri özdemir IP: 85.97.65.xxx Tarih : 8.03.2005 15:04:56
bu haber içim teşekür eder haberlerinizin ve çamlı derenin tantımı için daha kapsamlı çalışma yapılmasını bekliyoruz. saygılarımla sabri özdemir (maho)