22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAMLIDERE - ANKARA

Çamlıdere'de toplumsal yaşam

Çamlıdere ilçe merkezi ve köylerimizdeki binaların çoğunluğu ahşap ve kerpiçten genellikle 2 veya 3 kat üzerine yapılmış olup,son zamanlarda ahşap binaların yerini betonarme binalar almaktadır.


İlçe halkının % 80 ni konut sahibi olup % 20 si kiracı durumundadır.Özellikle ilçemize dışarıdan atanan kamu personeli açısından kurumların yeterli sayıda lojmanlarının bulunmayışı nedeniyle konut sıkıntısı çekilmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binası ve lojman durumları ; ilçemizde 1979 yılında hizmete girmiş bulunan 3 katlı Hükümet Konağı mevcut ise de günün koşullarına göre ihtiyaca cevap verememekte ve mevcut Hükümet Konağına bir kat daha ilave yapılması hususunda Kaymakamlığımıza çalışmalar devam etmektedir. Emniyet Amirliği, Kadastro Müdürlüğü ve Halk Kütüphanesinin Hizmet binaları bulunmayıp Belediyeye ait binalarda kiralamak suretiyle hizmet vermektedirler. Çamlıdere Adliyesi ve Emniyet Amirliği hizmet binası ve lojmanlarının yapımı için ilçe merkezinde yeterli miktarda arsa tahsis edilmiş, ilçemizdeki var olan hizmet binası ve konut sıkıntısı göz önünde bulundurularak Adliye ve Emniyet Amirliğine ait hizmet binası ve lojmanlarının yapılması halinde ilçemizdeki konut sorunu Önemli bir ölçüde çözümlenmiş olacaktır.

İlçemizdeki kamu kurum kuruluşlarına ait Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı , Özel İdare, Sağlık Grup Başkanlığı,İlçe Tarım Müdürlüğü,Malmüdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankasının lojmanları mevcut olup, ihtiyaca cevap verecek durumdadır. Ayrıca Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 1983 yılında 4 er dairelik iki sosyal konut yaptırılmış,ilçemiz Belediyesine devredilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtımları yapılmıştır.

İlçemizde 23 adet Yapı Kooperatifi kurulmuş ve bu kooperatifler tarafından 30-70 konutluk siteler halinde dinlenme amaçlı dağ evleri yapılmaktadır. Söz konusu kooperatiflerden 3 nün inşaatları tamamlanarak iskan ruhsatlan verilmiş olup,diğer kooperatiflerin inşaat çalışmaları ise devam etmektedir. Bu kooperatiflerin üyeleri ilçe halkından olmayıp, ilçe dışından vatandaşlardan oluşmaktadır.

Sosyal Yaşantı İş ve Çalışma Hayatı :

Çamlıdere sosyal yaşantı yönünden mahrum bir bölgedir. İlçede halkın boş zamanlarını değerlendirecek gerek sosyal yaşantı yönünden gerekse kültürel yönden hiçbir faaliyetin bulunmayışı ilçenin sosyal yaşantısını olumsuz yönde etkilemektedir.Halkın büyük bir kesimi kırsal alanlarda yerleşmiş, halk; orman işçiliği ve istihsalleri, hayvancılık, küçük çapta ticaret ve el zanaatları ile uğraşı vermektedir.

Çamlıdere Malmüdürlüğünde kayıtlı Basit Usulde 132, gerçek usulde 119, Kurumlar Vergisine tabi 24, KDV mükellefi 93 olmak üzere toplam 368 vergi mükellefi bulunmaktadır. Çamlıdere Malmüdürlüğünün 31/12/2004 tarihi itibariyle bütçe gelirleri 1.135.828,65 YTL, Bütçe giderleri 4.528.271.71 YTL.dir.

Bu durumda göstermektedir ki, ilçe nüfusuna oranla çok az sayıda vatandaş iş ve meslek sahibi olup, ilçe halkının özellikle genç nüfus olmak üzere çoğu işsiz durumdadır.

çamlıdere kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 13:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?