23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAMLIDERE - ANKARA

Çamlıdere'ye hazır giyim kursu

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde, kadınların istihdamı için hazır giyim kursu açılacak. Kaymakamlık ve Ankara Kız Olgunlaşma Enstitüsü arasında imzalanan protokol çerçevesinde açılacak kurs ile kadınlara nitelik kazandırılarak iş bulmalarının kolaylaştırılması hedefleniyor.

 

Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Özyiğit, kursu açma amaçlarının, ilçedeki kadınların aktif olarak üretime katılmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Ankara Kız Olgunlaştırma Enstitüsü’nün destek vereceği kursa, zanaat sahibi olmak isteyen ev hanımlarını ve okula gidemeyen genç kızları beklediklerini ifade eden Özyiğit, “İlçemizdeki kadınlar bu konuda çok hevesli. Kamuda çalışan birkaç kadının dışında ilçede çalışan kadın yok. Kurs sonunda hepsi meslek sahibi olacak.” dedi. Kurslarda, konfeksiyon ve tekstile yönelik sanayi tipi makinelerin kullanılacağını belirten Özyiğit, “Kurs için Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan bütçe ayırmadık. Kursun bize hiçbir maliyeti olmayacak. Makinelerin büyük kısmını olgunlaşma enstitüsünden temin ettik. Elektrik işlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Yaklaşık 20—25 katılımcının olacağı kurslarda, olgunlaşma enstitüsünden konusunda uzman öğretmen arkadaşlarımız eğitim verecek. Kurs sonunda kursiyerlerimiz sanayi tipi makineleri kullanabilecek hale gelecek ve sertifikalı eleman olacaklar.’’ dedi.

‘Kendi işini kurmak isteyenlere destek olacağız’

Kursu bitirenler arasından kendi işini kurmak isteyenlere Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, uygun şartlarda kredi desteği sağlayacaklarını da kaydeden Özyiğit, ilçede yetişmiş elemana ihtiyaç duyduklarını belirtti. Özyiğit, “Bunun için altyapıyı oluşturuyoruz. Uygulamamız üretime, sanayiye dönük bir uygulama.” diye konuştu. Çamlıdere Çok Programlı Endüstri Meslek Lisesi’nin kullanılmayan bölümlerinde açılacak kursların sürekli olacağını belirten Kaymakam Özyiğit, “Konfeksiyon, hazır giyim ve trikonun ne kadar alanı varsa bizim de o kadar kursiyerimiz olacak. Olgunlaşma Enstitüsü’nden stilist ve hazır giyim konusunda uzman arkadaşların vereceği kursların belirli bir süresi yok. Öğretmen arkadaşlarımız ‘katılımcılar bu işi öğrendi’ diyene kadar kurslar devam edecek.” şeklinde konuştu. Özyiğit, meslek edinmeye yönelik kursları yaygınlaştırmayı istediklerini de kaydetti. Kursiyerlerin ürettikleri giyim eşyaları için pazar aramak zorunda kalmayacaklarını ifade eden Kaymakam Özyiğit, olgunlaşma enstitüsünün aldığı işleri kursiyerlere yaptıracağını ve ürünleri bu şekilde pazarlayacaklarını sözlerine ekledi.

zaman.com.tr
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 04:59:32
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 12:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?