18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAMLIDERE - ANKARA

Kadınlara istihdam kursu açılıyor

Ankara’nın Çamlıdere İlçesi’nde, Kaymakamlık ve Ankara Kız Olgunlaşma Enstitüsü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ilçede yaşayan kadınların istihdamı için hazır giyim kursu açılacak.

Çamlıdere Kaymakamı H. Hüseyin Özyiğit, hazır giyim kursu açmadaki amaçlarının, ilçedeki kadınların aktif olarak üretime katılmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Ankara Kız Olgunlaştırma Enstitüsü’nün destek vereceği kursa zanaat sahibi olmak isteyen ev hanımlarını ve okula gidemeyen genç kızların katılmasını beklediklerini ifade eden Özyiğit, ’’İlçemizdeki kadınlar bu konuda çok hevesliler. Kamuda çalışan birkaç kadının dışında ilçede çalışan kadın yok. Kurs sonunda hepsi meslek sahibi olacaklar’’ dedi.

Kurslarda, olgunlaşma enstitüsünden ve çeşitli kuruluşların bağışladığı, konfeksiyon ve tekstile yönelik sanayi tipi makinelerin kullanılacağını belirten Özyiğit, şunları kaydetti:

’’Kurs için Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan bütçe ayırmadık. Kursun bize hiçbir maliyeti olmayacak. Büyük kısmını olgunlaşma enstitüsünden temin ettiğimiz makineler geldi. Elektrik işlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Yaklaşık 20-25 katılımcının olacağı kurslarda, olgunlaşma enstitüsünden konusunda uzman öğretmen arkadaşlarımız eğitim verecek. Kurs sonunda kursiyerlerimiz sanayi tipi makineleri kullanabilecek hale gelecek ve sertifikalı eleman olacaklar.’’

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 13:20:31
Güncelleme :14 Şubat 2006 Salı 11:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadık bayraktar IP: 88.226.92.xxx Tarih : 2.01.2007 21:01:53
böyle bir girişimde bulunduğunuz için teşekkür ederim