26
Mayıs
2024
Pazar
EVREN - ANKARA

Evren'e bereket geldi!

Son yıllarda tüm dünyayı tehdit eden kuraklık ve susuzluk problemi Evren'i de vurmuştu özellikle 4 yıldır ilçeye ait göletten kısıtlı olarak faydalanılıyor tam olarak sulama yapılamıyordu.

Ancak bu yıl Evren'e doğan bereketle adeta su bolluğu yaşanıyor. Öyle ki ilçeye bağlı gölet geçen yıl dibe vurmuşken bugünlerde su göleti tamamıyle doldurdu ve tarihinde olmadığı kadar suyla doldu.Dolan su gölete sığmadı ve savaktan taştı.


İşsizliğin her küçük ilçede en büyük sorun olduğu gibi Evren'de büyük bir sorun, ancak yükselen gölet suyu, sulamalı tarıma olan imkan ve bereket bir nebze olsun tarımdan yıllardır zarar eden çiftçinin yüzünü güldürecek gibi görünüyor.Çünkü bu yıl suyun bolluğu sebebiyle tarlalar suya doyacak mahsülde bol çıkacak, vatandaşta mahsülü satıp maddi sıkıntı yaşamayacak.

Gölette inceleme yapan Belediye Başkanı Nedim Keskin ve çalışanlar göletin fotoğraflarınıda çekerek artık suyun bahçelere serbest bırakılacağı haberini verdi. Bağ budanma dönemi olması sebebiyle Nisan ortasını bekleyen Başkan Keskin; geçtiğimiz günlerde göletten sulamayı başlattı.Yinede suyun gelecek yılları düşünerek tedbirli kullanılmasında fayda var.

Mehmet Şahin Keskin/Evren Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 15:25:46
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 15:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?