31
Mayıs
2024
Cuma
GÖLBAŞI - ANKARA

Başkan burada, üyeler nerede?

Gölbaşı Belediye Başkanı A. Nasır Haşlak, anamuhalefet meclis üyelerinin Belediye Meclis toplantısını boykot etmelerini değerlendirerek, "Hizmet edenle, hizmete taş koyanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Gölbaşı Belediyesi Meclisi olağanüstü toplantısı, yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle yapılamadı ve gündemin bir sonraki meclis toplantısına alınması kararlaştırıldı.

Gölbaşı kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden ve Gölbaşı'nın en büyük sorunu olarak bilinen Konya-Ankara karayolunun alta alınması için Belediye Meclis üyelerine yapılan olağanüstü toplantı çağrısı, ana muhalefet ve muhalefet partilerine mensup meclis üyelerince boykot edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan, ancak gerek Kızılırmak'tan su getirilmesi ve gerekse doğalgaz özelleştirmesinden gelecek kaynağın henüz alınamaması nedeniyle önümüzdeki döneme ertelenen projenin Gölbaşı Belediyesi kaynaklarınca yapılmasını içeren olağanüstü toplantı çağrısı, muhalefet partili meclis üyelerince boykot edildi.

Meclis toplantı salonunda AK Parti'li Belediye Meclis üyeleri, katılımcılar ve basın mensuplarına hitap eden Başkan Haşlak, "Manzara ortada. Hizmet edenle, hizmete taş koyanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Büyükşehir Belediyemiz hesapta olmayan sebeplerden dolayı alt geçit konusunu önümüzdeki döneme erteledi. Biz üst makam değiliz ki, büyükşehire yaptırım gücümüz olsun. Burada yapmamız gereken, gücümüz varsa kendimiz yapmak. Biz de diyoruz ki Gölbaşı Belediyesi olarak biz bu alt geçidi yapmaya Gölbaşı'nın kuruluşundan bu yana süregelen bu kangren olmuş sorununu çözüme kavuşturmaya hazırız" dedi.

Bu konuda maddi gücün bulunduğunu, gerekli tüm plan ve proje çalışmalarının hazır olduğunu kaydeden Haşlak, "Burada eksik olan meclisin desteği. Nerede milletin temsilcileri? Bize bu desteği vermeyen, Gölbaşı'nın kaynağını, parasını Gölbaşı halkının hizmetine sunmayı engelleyen tüm meclis üyesi arkadaşların boykotlarını Gölbaşı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu konuda hiçbir geçerli dayanakları olamaz, 'şunu yapmadınız, şimdi alt geçidin sırası mı' diyemezler. Çünkü Gölbaşı'nda yapmadığımız hizmet, el atmadığımız saha kalmadı. Bunu Gölbaşılı hemşehrilerim gibi kendileri de gayet iyi biliyorlar. Bunun adı, yapılanları hazmedememek, hizmete engel olmak değil de nedir? Bir sonraki meclis toplantısında konu tekrar önlerine gelecek. Biz bu konuda kararlıyız. Alt geçit sorunu ya tarihe karışacak, ya tarihe karışacak Önümüz seçim dönemi diye hiçbir hizmet yapmayalım mı? Kusura bakmasınlar, biz bunun ne vebalini taşırız, ne de bunun hesabını halkımıza verebiliriz. Son güne kadar durmak yok, hizmete devam
ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 20:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf IP: 88.254.100.xxx Tarih : 21.11.2008 23:43:07

ya bu meclis üyleri gerçekten 2leme oynuyorlar...bu chp veya mhp üyeleri neysede bu akp meclis üyelerine ne demeli siz 5 yıl onceden yapacaklarınızı halka adadınız ve halk sizi seçti daha neden çatlak çıkarıyorsunuz. bence sayın akgeyik bıraksın kendı çıkarları için ugraşlarını..4 ay kaldı bütün siyastçiler adaylık peşinde sende bırak ihaleyi alamadım diye aglamayı