30
Mayıs
2024
Perşembe
GÖLBAŞI - ANKARA

Başkan site yöneticileriyle buluştu

Gölbaşı Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak, Başkan Yardımcısı İsmail Ünal ve birim müdürleriyle birlikte, Gölbaşı'nda bulunan 70'den fazla sitenin yöneticisiyle Gölbaşı 75. Yıl Öğretmen Evi'nde buluştu.

Bugüne kadar ilk defa Gölbaşı Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak tarafından gerçekleştirilen toplantıda, tek tek söz alan site yöneticileri Başkan Haşlak'a yaptıkları çalışmalardan, verilen hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Su, aydınlatma, kanalizasyon, park ve yol-asfalt sorunlarını dile getiren site yöneticilerini tek tek dinleyen Haşlak, Gölbaşı'nda toplam 138 site ve kooperatif olduğunu belirterek, "Ankara'nın en geniş yerleşim alanı olan Gölbaşı aynı zamanda Ankara'mızın turistik, sayfiye merkezidir" dedi.

2004 yılında maaş ödeyemeyen bir belediye iken bugün 35 milyon YTL'lik yatırım yapan bir belediye haline geldiklerini söyleyen Başkan Haşlak, "Sosyal ve kültürel alanda faaliyet verecek projelerimize devam ediyoruz. Nüfusumuz her yıl yaklaşık 10 bin artmakta ve yeni yapılan yerleşim alanları ile birlikte 5 yıl sonra 200 bin olacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca planlı bir kentleşme ile büyüyecek olan Gölbaşı'nda TOKİ'nin 4 bin konutluk projesinden bahseden Haşlak, burada oturup nüfusu başka yerlerde olanlardan da nüfuslarını Gölbaşı'na aldırmasını istedi.

Gölbaşı'nda halen 3 üniversite ve 10 kolej olduğunu söyleyen Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak, "Yakında ilçemize 5 üniversite daha kuruluyor. Öğrenci sayımız yaklaşık 30 bin olacak. Bu öğrencilerin burada barınabilmesi için yurtlar ve sosyal-kültürel donatı projelerimiz devam ediyor. Mogan çevresinde de imar değişikliği yaparak uluslararası kongre merkezi ile birkaç tane 5 yıldızlı otel yapılmasını sağlayacağız, dolayısıyla kongre turizmine de hitap edeceğiz" dedi.

"Gölbaşı'nda oturmak bir ayrıcalık olacaktır" diyen Başkan Haşlak, "Sınırları hızla genişleyen ilçemizin bu genişlemeyle birlikte ortaya çıkan eksiklikleri olacaktır elbette. Ama biz bu eksikleri büyüme hızımıza paralel olarak hızla tamamlamak için 50'den fazla iş makinesi aldık. Her tarafa yetişmeye çalışıyoruz. Her alanda hizmet veriyoruz. 4 yılda 33 park yaptık. Halen de yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 10:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?