30
Mayıs
2024
Perşembe
GÖLBAŞI - ANKARA

Belediyeden haber yalanlaması

 

Gölbaşı Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Yakup Kurtoğlu, belediyenin gerçekleştireceği 'Alt Geçit Projesi' ile ilgili basında çıkan bir takım haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Yakup Kurtoğlu, Belediye Meclis üyeleri Fikret Akliman, Engin Çelik, Göksel Akbaş ve Halil İbrahim Meral ile beraber bir basın toplantısı düzenleyerek, geçen hafta Gölbaşı Belediye Meclisi gündemine gelen Alt Geçit Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Projenin Büyükşehir Belediyesi'nden alınan yetkiyle olduğunu belirten Kurtoğlu, 'Alt Geçit Projesi' ile ilgili basında çıkan bir takım haberlerin gerçeği yansıtmadığınI söyledi. Kurtoğlu, "Ankara-Konya karayolunun alta alınması ile ilgili olarak vatandaşlarımızın yoğun talep ve istekleri doğrultusunda biz bu konuyu seçim programımıza ve bildirgemize almıştık. Aldığımız yetki doğrultusunda meclisimizi de olağanüstü toplantıya çağırdık. Toplantının yapılacağı gün muhalif meclis üyeleri bu toplantıya katılmayarak alt geçitin yapılmasını engellemişlerdir. Bu projeyi engellemek için yaptıkları meclisi boykot girişiminin de hiçbir haklı gerekçesi yoktur" dedi.

Bu arkadaşlarımızın en büyük gerekçelerinin projenin olmadığı, ilgili kurumlardan izin alınmadığı proje bedellerinin çok yüksek olduğu şeklinde olduğuna dikkat çeken Kurtoğlu, "Ancak lütfedip meclise gelselerdi, projenin olduğunu, yetkili kurumlardan gerekli iznin alındığını ve yaklaşık maliyetinin ne olduğunu göreceklerdi. Ayrıca bu projenin kaynağı 2009 yılı bütçesinde belirtilerek öz kaynaklarımızdan karşılanacaktı. Muhalif meclis üyesi arkadaşlarımızın yapmış oldukları bu boykotla Gölbaşı halkına ne kadar zarar vermiş oldukları ortadadır. Oysa bu projemiz meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen stratejik planda da yer almaktaydı. Bu da toplantıya katılmayan meclis üyelerinin ve siyasi parti ilçe başkanlarının bilgi sahibi olmadan fikir beyan ettiklerini göstermektedir. Gölbaşı'na 4 yılda bir tek umumi tuvalet yapan zihniyetin 'proje gösterilmedi' deme gibi bir hakkı olamaz. Projenin yapılmasına karşı olmadığını söyleyen 'etik değil' seçimlere 5-6 ay kala projenin gündeme gelmesini eleştiren ilçe başkanı arkadaşlarımıza da TBMM'de mensubu oldukları siyasi partiler tarafından seçimlere 5 ay kala belediyelerin proje ve hizmet vermesini ortadan kaldıracak bir kanun teklifi vermelerini öneriyorum" dedi.

"76 trilyonluk bütçeye sahip olan bir belediyenin yaklaşık 20 trilyonluk bir projeyi de hayata geçirme gücü elbette vardır" diyen Kurtoğlu, biz elimizi taşın altına koyup yaklaşan kış mevsiminde bu projeyi yapmayı göze aldıklarını, vatandaşımızın menfaatlerini hiçe sayarak ilçe için hayati önem taşıyan bu projeyi engelleyen zihniyetin tavrını da Gölbaşı halkının takdirlerine bıraktıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 11:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?