20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÖLBAŞI - ANKARA

Gölbaşı'nın yeşili dünya standardında!

Gölbaşı'nda, Özel Kalem Müdürleri Derneği tarafından bin adet fidan dikimi yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi tarafından Bahçelievler 1. cadde de tahsis edilen alanda düzenlenen fidan dikim törenine Gölbaşı Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak, Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder, Özel Kalem Müdürleri Derneği Başkanı Ünal Kaya, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Necati Özdoğan, Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Ahmet Ataşcı, Gölbaşı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erdoğan Kurtoğlu, Park ve Bahçeler Müdürü İlhami Arslanoğlu ve Temizlik İşleri Müdürü Fuat Hakkı Kaya katıldı.

Törende konuşan Başkan Haşlak, "Bugün ilçemiz yeşil alanları açısından dünya standartlarını yakalamış durumda. Bu standardı daha da yükseltmek için gayret ediyoruz. Gönüllü kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizin bu konuda yapmış oldukları girişimlerden de ayrıca memnun oluyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımızla yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şehir bırakmış olacağız, bu da hepimizin en büyük kıvancı olacaktır" şeklinde konuştu.

Özel Kalem Müdürleri Derneği Başkanı Ünal Kaya da Gölbaşı'nın ağaçlandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Gölbaşı'na ağaç dikerken, Ankara'nın en nefes alınabilir ve yeşilin maviye en yakışacağı yeri seçtik. Ayrıca burada dikilen ağaç fidanlarının da kısa zamanda gelişen sedir, at kestanesi, akasya, dişbudak, nar çiçeği gibi daha hızlı yetişen ağaç türleri olması dolayısıyla yakın bir zamanda bu alanın bizi yemyeşil ve bambaşka bir çehreyle karşılayacağının heyecanını yaşıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 11:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?