18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLBAŞI - ANKARA

Mescide kardeş geldi

Polis Akademisi, yabancı uyruklu öğrenciler için bir odayı şapel haline getirdi. Hıristiyan öğrenciler artık akademideki o odada ibadet ediyor

Hükümet'in, Kürt, Ermeni, Roman ve Alevi başlıkları altında sürdürdüğü açılım modasına polis de uydu. 'F-Tipi kadrolaşma' iddialarıyla gündemden hiç düşmeyen Polis Akademisi Başkanlığı, ilginç bir açılıma imza attı. Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Akademisi kampusunda, akademide eğitim alan yabancı uyruklu Hıristiyan öğrenciler için bir  şapel (küçük kilise) açıldı.

Mescidi ile ünlü Polis Akademisi, ses getirecek cesur bir uygulamayı hayata geçirdi. Prof. Dr. Zühtü Arslan'ın başkanlığını yaptığı Polis Akademisi, Hıristiyan öğrencilerin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için akademinin Gölbaşı tesislerindeki bir odayı kiliseye dönüştürdü.

Kampusta kız yurdu olarak kullanılan bloktaki bir odayı bu amaçla tahsis eden Akademi yönetimi, gerekli tadilatları tamamladıktan sonra oluşturulan şapeli, ibadete açtı. Küçük bir kilise görünümüne kavuşturulan odaya, bir haç ve İsa Peygamber'in resmi asıldı, tıpkı kiliselerde olduğu gibi oturma sıraları yerleştirildi.

Papaz görevlendirilmedi

Polis Akademisi'nde eğitim gören Hıristiyan öğrencilerin, özellikle pazar günleri kampusta ki şapele giderek ibadet ettikleri öğrenildi. Uygulamanın din ve vicdan hürriyeti kapsamında başlatıldığına dikkat çeken yetkililer, Hıristiyan öğrencilere tahsis edilen odanın 'şapel' tanımlamasına daha uygun olduğunu belirttiler. Akademideki şapelde şimdilik rahip görevlendirilmediği, Hıristiyan öğrencilerin odayı dua etmek için kullandıkları bildirildi.

Yabancı uyruklu 317 öğrenci var

Toplam bin 200 öğrencisi bulunan Polis Akademisi'nde, 21 farklı ülkeden 317 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor. Akademide halen lisans eğitimi gören Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Etiyopya, Filistin, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Sudan Türkmenistan, Ürdün ve Yemen vatandaşı 306 öğrenci bulunuyor.

'Erasmus' öğrencileri de var

Lisansüstü eğitim de veren Polis Akademisi'nde, öğrenci değişim programı 'Erasmus' kapsamında İngiltere, Estonya ve Macaristan'dan gelen 6 yabancı uyruklu öğrenci de eğitim görüyor. Arnavutluk, Etiyopya, Gürcistan, Kosova, Makedonya ve Moldova'dan gelen lisans öğrencilerin büyük bölümünü Hıristiyan öğrenciler oluşturuyor. Yabancı uyruklu 317 öğrencinin eğitim gördüğü Akademi'de eğitim alan musevi öğrenci yok.

Akşam
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 11:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?