16
Mayıs
2024
Perşembe
GÖLBAŞI - ANKARA

Mogan bataklığa dönüştü

Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü´nde su seviyesinin azalmasıyla birlikte kıyı bölgeleri bataklığa dönüştü.


Yetkililer, Mogan Gölü'ndeki su seviyesinin önemli oranda azıldığını belirterek, Kızılırmak'tan getirilecek suyun Mogan'a hayat vereceğini bildirdi.


Göl kıyısında bataklıklar oluşmaya başladığını belirten yetkililer, ortaya çıkan kötü koku ve sivrisineklerin hava sıcaklıklarının düşmesiyle azaldığını kaydetti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, "Mogan can çekişiyor. Hiç bu kadar ciddi bir sorunla karşılaşmamıştık. Kıyılarda bataklıklar oluştu. Kızılırmak'tan verilecek su, gölü kurtaracaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek, suyun bir an önce verileceğini bildirdi. Mogan'ın hayat bulacağı bu suyu hepimiz bekliyoruz" diye konuştu.


Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Başkanı İsa Ömercan ise Kızılırmak'tan getirilecek suyun, Mogan ile birlikte Eymir, İmrahor ve Ankara Çayı'na da hayat vereceğini belirterek, "Kızılırmak'tan Mogan'a verilen su hiç kayıp olmayacaktır. Bu su Mogan'ın yanı sıra, Eymir'i, İmrahor Deresi'yle birlikte Ankara Çayı'na da akacaktır" diye konuştu.
Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı Hulusi Gürpınar da Mogan Gölü'ne bir an önce su verilmesinin hem sağlık hem de turizm açısından olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek, "Böyle giderse 3 yıl içinde göl tamamen bataklık olacak" dedi.

flaş gazetesi
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 15:36:34
Güncelleme :25 Aralık 2007 Salı 15:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?