1
Haziran
2024
Cumartesi
GÖLBAŞI - ANKARA

Mogan Gölü buz tuttu, kuşlar aç kaldı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Mogan Gölü'nün buz tutmasıyla kamış aralarında ve buzların kırıldığı küçük alanlarda yaşam mücadelesi veren karabataklar için, belediye tarafından 30 çuval ekmek, 2 çuval yem bırakıldı.

Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, Mogan'daki kuşların kış şartlarında zor durumda kaldıklarını belirterek, ''Gölde bulunan özellikle karabatak kuşları aç kalma tehlikesi yaşıyor. Gölün her tarafı buz olunca yiyecek bulamıyor, açlık ve soğuktan ölüyorlar. Belediye olarak gölün kıyı boyunca ve kuşların yoğun yaşadığı bölgelere ekmek atıldı'' dedi.

Belediye Veteriner Müdürü Fuat Kaya, kuşlara şu anda 30 çuval ekmek ve 2 çuval yem atıldığını belirterek, ''Düzenli olarak takip etmeye çalışıyoruz. Kuşlar su içinde kolay besleniyordu. Şimdi buzlanmadan dolayı beslenme şansları kalmadı. Başkanımızın talimatı üzerine sürekli olarak göldeki kuşlara da bakıyoruz'' diye konuştu.

Bu arada, gölün buz tutmasıyla saklanma ve barınma imkanları zorlaşan kuşların, çevredeki kedi ve köpeklerin saldırısına uğradığı gözlendi.

Köpek ve kedilerin, buz üzerinde yürüyerek kuşları yakalamaya çalışıyor. Kamışlık bölgeye kaçabilen karabatak kuşları kurtulurken, kaçamayanlar kedi ve köpekler tarafından telef ediliyor.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 12:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?