30
Mayıs
2024
Perşembe
GÖLBAŞI - ANKARA

Mogan Gölü'nde sular çekiliyor

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü'nde suların fazla miktarda çekilmesi, toplu balık ölümleri yaşanabilmesi endişesine yol açtı.

Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, Kızırmak'tan Mogan Gölüne verilen suyun, göle fayda sağladığını belirterek, Kızılırmak suyunun göldeki oksijen oranını artırdığını söyledi.

Daha önceki yıllarda gölde yaşana balık ölümlerinin bu yıl yaşanmadığını kaydeden Haşlak, "Gölde su seviyesi çok düştü, ancak Kızılırmak suyu gölün suyunu yeniledi. Oksijen oranını artırdı. Bundan dolayı balık ölümü olmadı diye düşünüyorum. Bundan sonra hava sıcaklarının aniden düşmesi bizi endişelendiriyor" dedi.

Gölbaşılılar Derneği (Göl-Der) Başkanı İsa Ömercan da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini belirterek, buharlaşmanın fazla olmasının ve yağmurların yağmamasının göldeki su seviyesinin düşmesine neden olduğunu söyledi.

Kızırmak'tan Mogan Gölüne verilen suyun yetersiz olduğunu kaydeden ömercan, "Daha önceki yıllar ani sıcaklık değişikliklerine bağlı olarak gölde balık ölümleri oluyordu ama bu yıl yaşanmadı. Bunda Kızılırmak suyunun oldukça faydası var" diye konuştu.

Kızılırmak suyunun göle az verildiğini ve bu suyun da tankerler tarafından çekildiğini ileri süren Ömercan, göldeki su seviyesinin daha da düşmesi halinde toplu balık ölümleri yaşanabileceğini iddia etti.

AA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 13:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?