30
Mayıs
2024
Perşembe
GÖLBAŞI - ANKARA

Yeni çöp konteynırları dağıtıldı

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce kış sezonunun gelmesiyle beraber artan talebi karşılamak üzere 350 adet konteynır alındı.

Yaz sezonunun bitmesi ve poşet uygulamasının sona ermesiyle kış dönemi konteynır sistemine geçilmesi dolayısıyla, konteynırlar mahallelere dağıtıldı.

Fren sistemli yeni konteynırların kayması engellenerek, oluşabilecek kazalarında önüne geçileceği ifade edildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı A. Nasır Haşlak, geçmişte olduğu gibi günümüzde de medeniyetin en önemli ve hiç değişmeyecek kriterlerinden biri de temizlik olduğuna dikkat çekti. Bir şehrin eli yüzü denebilecek caddeler ve sokaklarının temizliği o
şehirde yaşayanlarında temizliğe verdiği önemi gösterdiğini hatırlatan Haşlak, "Çevre temizliğine özen göstermek hem kendimize hem de komşularımıza duyduğumuz saygının ifadesidir. Sağlıklı ve müreffeh ve temiz bir şehir olma yolunda hepimize görev düşüyor. Yeni konteynırlar Gölbaşı'mıza hayırlı olsun" dedi.

Temizlik İşleri Müdürü Fuat Hakkı Kaya ise, vatandaşların çöplerini sulu ve sıcak, çöp poşetlerini ağzı açık bir şekilde dışarı çıkarmamaları, çöp poşetlerini konteynırların içine bırakmaları, konteynır kenarlarına çöp, izmarit gibi maddeleri atmamaları gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?