22
Mayıs
2024
Çarşamba
KALECİK - ANKARA
Belediye Sayfaları

Kalecik Karası'nın faydaları

İlçemizin kalecik karası üzümü ile dünya pazarına açılması nedeniyle Kalecik Karası üzümü büyük bir ilgi görmüş ve ilçemizdeki arazi satışları hızlanmıştır.

Arsaların yerlerinin tepelik oluşu nedeniyle buraların Kalecik karası üzümünün yetiştirilmesine uygun bir zemin oluşturulması için belediyemizde bulunan dozere ilave olarak belediyemiz imkanlarıyla 1 adet paletli katarpiler satın alınmış ve bu araçların her yere kolay bir şekilde taşınması için de 1 adet dorseli Tır çekici almıştır. Böylelikle dışardan gelen arsa sahiplerine belediyemiz daha iyi hizmet vermektedir ve belediyemiz bütçesine de katkıda bulunmaktadır.

ÇÖP SORUNU ÇÖZÜLDÜ:

Kalecik Belediyesi öop toplama için bir adat yeni traktör ve römork ile Yenimahalle Belediyesi'nden bir adet kapalı çöp kamyonu satın aldı.

Çöplerin eski traktör ve üstü açık römorklarla toplandığını ve bununda çöplerin römorka doldurulmasında, taşınmasında çevreye çöp kokusunun yayılmasına neden olduğunu belirten yetkililer, Belediyenin elinde bulunan imkanlarla 1 adet yeni 2004 Model MF-240 traktör ve römork,Yenimahalle Belediyesi'nden bir adet kapalı çöp kamyonu satın aldıklarını söylediler.

Böylelikle ilçe merkez ve çevresindeki çöplerin çevreye dağılmadan ve koku yaymadan toplanacağını belirten yetkililer, çöplerin daha hızlı toplanacağınıda belirttiler.

kalecik belediyesi
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 13:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa ilhan IP: 88.254.133.xxx Tarih : 19.09.2008 09:50:11

yazının başlığı "KALECİK KARASI'NIN FAYDALARI" ki benimde öğrenmek istediğim bu idi ama.... yazınızın içeriği ile atmış olduğunuz başlık arasında bir benzerlik yok!!! sanırım siz; "kalecik karası'nın" dünya pazarı'na açıldığını ve belediyenizin çöplerin toplanması için traktör aldığını haber yapmak istemişsiniz kısacası "HABER YAPMAKLA BİR ÜRÜNÜN FAYDALARINI ANLATMAK ARASINDA HİÇBİR BENZERLİK, ANLAM VE İLİŞKİ OLMAZ" Buna DİKKAT E D İ N İ Z !!!! 19.08.2008