22
Mayıs
2024
Çarşamba
KALECİK - ANKARA
Belediye Sayfaları

karahuyuk.net basında

Karahuyuk.net Hürriyet Gazetesi Web Sitesinde...

ÇOK İLGİNÇ VE GÜZEL BULDUĞUM BİR SİTE, GERÇEKTEN EMEK VERİLMİŞ...



İletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler dünyanın küçük bir köye dönüştüğü sık sık söylenir. Dünya giderek küçülürken, küçük yerleşim birimlerinden olan köyler de artık internete yerleşmeye başlıyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki yüzlerce köy, internette kendini tanıtıyor. Son zamanlarda Türkiye’de internet sitesiyle tanıtılan köy sayısında patlama yaşanıyor. Kendi adlarıyla sitesi olan köylerin sayısı her geçen gün artarken, “Orada bir köy var uzakta” sözü geride kalıyor.

Köyler için yapılan internet sitelerinin birçoğunu, doğup büyüdükleri topraklardan ayrılıp hayatını başka şehirlerde geçiren kişiler hazırlıyor. Hem köylerindeki güzellikleri tanıtmak hem de hasret gidermek için köyünün sitesini hazırlayan vatandaşların en büyük dileği, daha fazla sayıda insanın siteyi ziyaret etmesi.

Arama motorlarından herhangi birine girip “köyü” yazıldığında, ekrana yüzlerce köye ait internet adresi çıkıyor. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan köyler sitelerle tanıtılırken gurbette yaşayan insanlar da köyleriyle ilgili son haberleri, son fotoğrafları bu siteler aracılığıyla takip edebiliyor.

www.karahuyuk.net adını taşıyan sitede bunlardan biri. Ankara ili Kalecik İlçesi Karahüyük Köyünü tanıtmak maksadıyla bundan bir yıl önce Zeki Top ve Sabri Demirel öncülüğünde kurulmuş. Bu gençler Türkiye’deki en iyi köy internet sitesini kendilerinin oluşturduğu iddiasında.

Adminlerden Zeki Top “Karahüyük Köyü’nün sitesi henüz bir yıldır yayında olmasına rağmen site köyümüzün tanıtımına çok fayda sağladı. Önemli arama motorlarında kaydımız oldu. Başta köylülerimiz olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından çok tebrik mesajı aldık. Kalecik’de ilk köy internet sitesini biz yaptık, ondan sonra diğer köylerinin sitesi oldu.” diyor.

www.karahuyuk.net adresinde bulunan sitelerinin köy için iyi bir tanıtım aracı olduğunu vurgulayan, diğer Admin Sabri Demirel ise “Yıllardır hayali kurulan ama bir türlü yapılamayan Karahüyük’lüler Pikniğinin ilkini sitemizin öncülüğünde geçen yıl yaptık inşallah bu sene daha iyisini yapacağız” diye konuşuyor.

www.karahuyuk.net ’in farklılığı gerçektende ilk bakıldığında hemen anlaşılıyor. Üyelik sistemi onaya dayalı olarak yapılıyor. Üyelik için başvuranlar site yöneticileri tarafından değerlendirmeye tabi tutularak uygun görülenler onaylanıyor. Bu onaylama işlemi ise cep telefonlarına mesaj gönderilerek yapılıyor. Köylerinde her kim varsa kayıt altına almışlar.

Ücretsiz SMS hizmeti kurmuşlar. Böylelikle köylerindeki cenaze düğün nişan gibi bir etkinliği anında köylülerine duyurabiliyorlar. Kurdukları siteyi köy derneklerinin de emrine vermişler. Site üzerinden Derneğe E-Kayıt yapılabiliyor. Hatta bir ilke daha imza atarak dernek üyelerinin aidat ödemelerini site üzerinden takip etmelerine olanak sağlamışlar. Bu şekilde şeffaflığı sağladıklarını söylüyorlar.

Gurbette yaşayan köylülerini de unutmayarak, ölen yakınlarını ziyaret etmeleri için sanal mezarlık kurmuşlar. Buda köylülerinin büyük bir ilgisini çekmiş. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak maksadıyla site yönetimi olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz diyorlar.

Sitenin en ilginç bölümlerinden biri ise Köylerinin İlkokulundan şimdiye kadar mezun olan, kayıtlara geçmiş, arşivlerde yerini almış kim varsa hepsinin diploma notları ve fotoğraflarını yayınlamaları olmuş. 50’li yaşlarda olanlara çok güzel bir nostalji yaşatmışlar.

Şimdilerde çocuklarına ders çalışmaları yönünde baskı yapan velileri biraz zor duruma düşürseler de anne ve babalarının çocukluk hallerini görmek gençlerin hoşuna gitmiş. Ne diyelim böyle bir site her köye nasip olsun

hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 13:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet akyurek IP: 81.214.38.xxx Tarih : 13.04.2008 12:34:28

valla ben de o köylü sayılırım bence cok guzel olmuş böyle bır sıte kurarak her kese daha kolay ulaşabilirler cok iyiiiii