22
Mayıs
2024
Çarşamba
KALECİK - ANKARA
Belediye Sayfaları

Siz yatırım yapın, ben...

Siz yatırım yapın, ben şantiyenizde bekçilik yapacağım....



Ankara’nın, Kalecik ilçesinde, mahkemelik olan arazideki, "2 milyar dolarlık turizm ve bağcılık yatırımımız engelleniyor, örnek bağımıza mazotlu sabotaj düzenlendi" iddiasında bulunan İsrailli firmanın proje koordinatörü Babakan Olcaysü’ye, Kalecikli yatırımcılardan yanıt geldi.

GEÇEN haftaki yazıma Kalecik’ten telefon ve mail yağdı.

Hatırlatalım. Ankara’nın, Kalecik ilçesinde, mahkemelik olan Avrupa’daki bir ülke büyüklüğündeki 335 hektarlık araziyle ilgili, İsrailli firmanın proje koordinatörü Babakan Olcaysü, "2 milyar dolarlık turizm ve bağcılık yatırımımız engelleniyor, örnek bağımıza mazotlu sabotaj düzenlendi" iddiasında bulunmuştu. Olcaysü, suç duyurusunda bulunduklarını da söylemişti. İşte bu iddiaya Kalecikli yatırımcılardan, Kalecik Belediyesi ve Kaleciklilerden yanıt geldi.

ŞANTİYEDE BEN BEKLEYECEĞİM

Yıl sonunda ilçede üzüm suyu fabrikası açmaya hazırlanan Kalecikli yatırımcılardan, müteahhit Ahmet Ateş, bakın ne dedi:

"Bu iddialar bizi üzüyor. Kalecik’in adına gölge düşürüyor. Yatırımcıları da etkiliyor. Kalecik’te bu firma dışında birçok yabancı yatırımcı var. Kalecik halkı her türlü yatırımcıya kucak açıyor. Mahkeme konuları bizim dışımızda. Biz bu olayın tarafı da değiliz. Ama siz, 2 milyar dolarlık yatırımdan bahsediyorsunuz. 2 milyar dolarlık yatırım yapan firmanın bir şantiyesi, bir tane bekçisi olur. Ama ilginç bir şekilde yok. 2 milyar dolar değil on milyon dolarlık yatırım yapsınlar, 70 yaşında adam ben gidip şantiyelerini bekleyeceğim..."

MEYVE SUYU FABRİKASI AÇIYOR

İşadamlarına, "Memleketinize yatırım yapın" çağrısı yapan Ateş bu çağrısıyla ilgili de şunları söylüyor:

"9 yaşında ayrıldığım Kalecik’e 65 yaşımda yatırım yapmak ve memleketime hizmet etmek için geri döndüm. Herkes gidip aynını yapmalı. Anadolu’nun kabuğunu kırmasının tek yolu bu. Kalecik’te, altı şarap fabrikası var. Biz ihtiyacı görüp, yedinci olarak meyve suyu fabrikası açıyoruz. Bu yıl sonuna kadar açılışını yapmış olacağız. İlk etapta, 1500 ton kapasiteli olacak ve 50 kişiye istihdam sağlayacak..."

ÜZÜMDEN SONRA BADEM

Ankara’da yaşayan Kalecikli bir müteahhit olan Ahmet Ateş her hafta Kalecik’te. Kurduğu üzüm bağlarından sonra kuraklık ve işsizlikle mücadele için badem diktirmeye de başlamış. Şimdiye kader da 4 bin badem fidanı diktirmiş. Diktirmeye de devam ediyor.

Ankara’daki istinaf mahkemesi ihalesini de alıp yapımını sürdüren büyük bir müteahhit olan Ateş, hayırsever kişiliği ile Kalecik’te tanınıyor ve çok seviliyor. Memleketi Kalecik’e bir okul, bir cami ve bir yurtta yaptıran Ateş’in tek üzüntüsü şu:

"Kırıkkale il oldu, Kalecik yerinde kaldı..."

Darısı, Kalecik karası üzümü ve şarabıyla dünya markası olmayı hedefleyen Kalecik’in başına.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE NE DİYOR

Son olarak ilçe yöneticililerinin ne söylediğini de aktarmak istiyorum. Kalecik Kaymakamı İrfan Demiröz de her fırsatta, Kaleciklilerin yabancı yatırımcıya sıcak baktığını, ilçede "güvenlik sorunu" olmadığını vurguluyor. Kalecik Belediyesi yetkilileri de konunun yargının önünde olduğunu ancak İsrailli firmanın yatırımını engelleme gibi bir olayın kesinlikle olmadığını ve Olcaysü’nün iddiaların asılsız olduğunu savunuyorlar.

Kalecik’te son sözü yargı söyleyecek...

hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 13:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?