19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

"Oyna ve Oyunda Kal" projesi başladı

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) destekli olarak, ülkemizde Tenis sporunun sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan bir çalışma Mamak’ta başlatıldı.

Projenin uygulanması açısından önemli alanlardan birisi olarak görülen İlköğretim Okullarında başlatılması adına, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapılması yönünde hazırlık çalışmaları başlatılan proje ile Ankara,Mamak Çiğiltepe İlköğretim Okulunda başarılı bir Pilot uygulama yapıldı.

TTF federasyonu adına Efe Güray Eğitim ve Spor Vakfı'nın üstlendiği çalışmalar, 7 Ocak 2009 günü okulun salonunda başlatıldı, 4 hafta süren çalışmalar süresince her Çarşamba ve Perşembe günleri ana sınıfı ile 1,2 ve 3cü sınıf öğrencilerine yönelik uygulama yapıldı.

Çalışmalarda; Çocuklar tenis raketi ve topu ile tanıştırılarak, elle ve raketlerle oyunlaştırılmış egzersiz ve yarışmalar yaptırıldı, tenisi tanıyıp, sevmeleri ve yaşam boyu yapabilecekleri bir spor ya da meslek dalı olmasının sağlanılması hedeflenen çalışmalar sonucunda 14 Şubat Cumartesi günü Vakıf tesislerinde; projeye katılan tüm öğrenci ve velileri ile okul yönetici ve öğretim kadrosunun davet edildiği eğlenceli kapanış şenliği düzenlendi.

Şenliğe Mamak ilçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç,Çiğiltepe İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Aktuna,Okul Beden Eğitimi Öğretmeni ve Öğrencilerin velileri de izleyici olarak katıldı, kendilerine hem proje, hem de şenlik süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Velilerin birçoğu uygulamadan dolayı hem tenis federasyonuna, hem de Efe Güray Vakfına teşekkür ettiler ve çocuklarının tenis sporuna devam etmelerini istediklerini belirttiler.

 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 15:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?