24
Mayıs
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

15 öğrenciden 80 eser!

Mamak Belediyesi resim kursu öğrencilerinin yılsonu sergisi Mamak Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı.

Sergi açılışında kursiyerleri yalnız bırakmayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Birçok branşta Mamak halkına hizmet veren MKM’de çıtayı sürekli yükseltiyoruz” dedi.

Resim Sergisi

Mamak Belediyesi Mamak Kültür Merkezi’nde Usta Öğretici Yasemin Karabasmaz yönetiminde resim kursu gören 15 öğrenci yılsonu sergisi açtı. Sergi açılışına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Büyük Hedefler, Küçük Adımlar

Yaklaşık, 80 yağlı boya tablonun sergilendiği MKM Sanat Galerisi’ndeki açılıştan önce konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bugün kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı birbirinden güzel eserler görücüye çıkıyor. Büyük hedeflere, küçük adımlarla ulaşılır. Bu sergi de bu adımlardan biri. Buradaki eserler amatör bir ruh oraya koyularak yapılan, profesyonellere taş çıkartacak nitelikte eserler. Kursiyerlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

MKM’nin Çıtası Yükseldi

MKM’nin kültür sanat alanında Mamak halkına hizmet verdiğini belirten Başkan Akgül,  birçok dalda yetenekli öğrenciler yetiştirdiklerini kaydetti. Akgül, çıtayı devamlı yükselttikleri MKM’nin yakın bir gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Resim kursu öğrencilerinin yaşının 16 ila 60 arasında değiştiğine ifade eden Akgül, “Öğrenmenin yaşı yok. İnsan isterse her yaşta bir şeyler yapabilir, bir şeyler üretebilir. Önemli olan bu özgüveni, bu iradeyi ortaya koyabilmek” diye konuştu.

Açılışı Minik Ceren Yaptı

Serginin Mamak halkına hayırlı olmasını dileyen Akgül, açılış kurdelesini kursiyerlerden birinin yeğeni olan 4 yaşındaki minik Ceren’den kesmesini rica etti. Davetlilerle birlikte resim sergisini gezen Akgül, kursiyerlerden eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi 3 Gün Açık

MKM Sanat Galerisi’nde birbirinden güzel yağlı boya tablolar 3 gün boyunca Başkentliler tarafından görülebilecek. Başkentliler, sergiden geliri kursiyer öğrencilere verilmek üzere tablo satın alabilecek.

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:34:40
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 12:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?