20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAMAK - ANKARA

17 bin kişiye bedava göz taraması

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, ortak yürütülen ücretsiz göz taramasında Mamak’ta 17 bin kişiye sağlık hizmeti sunan Işık Göz Merkezi’ne teşekkür plaketi verdi.

Işık Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hikmet Hasıripi’ni makamında kabul eden Başkan Şahin, “Mamak halkı adına bu plaketi vermekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Mamak Belediyesi ile Işık Göz Merkezi’nin ortaklığında ilçe genelinde başlatılan ücretsiz göz taraması başarıyla sona erdi. “10 bin kişi” hedefiyle startı verilen proje kapsamında 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde 17 bin kişi göz taramasından geçirildi. Bu güzel hizmetin mimarları Mamak Belediye Başkanlığı’nda bu kez de teşekkür için bir araya geldi. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin’in makamında gerçekleştirilen görüşmede, Işık Göz Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hikmet Hasıripi ve Genel Koordinatör Cengiz Şamak’n yanı sıra meclis üyeleri, Sağlık İşleri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Davut Gündoğan ve Sağlık İşleri Müdürü Özcan Yaman da hazır bulundu.

Şahin, Plaketi Mamaklılar Adına Verdi

Hasıripi ve Şamak’a Mamaklılar adına teşekkür plaketi veren Başkan Şahin, “Bundan böyle hastaların gözünde yaşayacaksınız. Mamaklılar adına size bu plaketi vermekten mutluluk duyuyorum. Bölgemizde çok ayrıcalıklı bir hizmet gerçekleştirdik. Binlerce vatandaşın ayağına gidilerek veya buraya getirilerek güzel bir kamu hizmeti yürütüldü. Köylere kadar gidildi ve çok sayıda hastanın ameliyet gerçekleştirildi. Bu işe önderlik eden ve Başhekim sıfatıyla hastaların bizzat muayenelerini yapan Sayın Hasıripi olmak üzere Işık Göz Merkezi ekibine ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Şehre Gelemeyen İnsanlarımıza Hizmet Götürdük”

Işık Göz Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Hikmet Hasıripi de projenin sadece bir göz taraması olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Projenin sosyal hizmet anlamında da farklı bir açılımı oldu. Sosyal güvencesi olmayan insanları belirledik. Mamak Belediyesi onların maddi ve manevi anlamda yanında oldu. Şehre gelemeyen insanlarımızın ayağına hizmet götürdük” ifadelerini kullandı.

Abdullah Ortaç / Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 11:15:44
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 12:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?