19
Mayıs
2024
Pazar
MAMAK - ANKARA

28 tesiste çalışmalara hız verildi

Mamak Belediyesi, 28 Ekim'de hizmete açılacak 28 tesisteki çalışmalara hız verdi. Bu projelerden en önemlisi olan Evcil Hayvan Barınağı'nın da açılışlara yetiştirilmesi planlanıyor.

"28 Ekim'de 28 açılış" sloganıyla spor komplekslerinden iş merkezlerine, parklardan örnek sokaklara kadar 28 ayrı tesisin açılışını gerçekleştirecek olan belediye, yoğun bir çalışma temposu içerisine girdi. Mamak Belediyesi'nin 28 Ekim'e yetiştireceği en önemli projelerden biri de Evcil Hayvan Barınağı olacak.

Kaba inşaatı biten barınağın çevre düzenlemeleri yapılıyor. Kutludüğün'de yapılan barınak, 2 bin metrekare kapalı alanda 5 bin metrekare üzerine kuruluyor. Yaklaşık 500 köpeğe ev sahipliği yapacak olan barınak, Mamak'ta önemli bir ihtiyacı giderecek.

55 odacıktan oluşan barınakta 5 tane de karantina odası yer alacak. Köpeklerin tedavi edileceği barınakta kısırlaştırma ve küpe takma işlemleri de gerçekleştirilecek. Barınak faaliyete geçtiğinde özellikle sokaklarda başıboş gezen köpekler başta olmak üzere birçok sahipsiz hayvan burada bakıma alınacak.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, barınağın açılışlara yetiştirileceğini belirterek, "Doğa hayvanlarla daha güzel sloganını benimsiyor, bunu da her aşamada uygulamaya koyuyoruz" dedi. Hayvanseverlerin sık sık barınağı ziyaret ettiklerini kaydeden Şahin, aldıkları olumlu tepkilerin de kendilerini memnun ettiğini söyledi. Yasa çerçevesinde sokak köpeklerinin tedavi ve kısırlaştırılmasının kendilerinin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Şahin, "Önemli bir hizmeti yerine getiriyor olmanın huzuru içerisindeyiz. Bizler asla sokak köpeklerini ayırt etmiyoruz. Onlara da şefkat elimizi uzatıyoruz" diye konuştu.

Hijyen kurallarının tam olarak uygulanacağı barınağın, donanımıyla da diğer barınma merkezlerine örnek olacağını belirten Şahin, profesyonel bir ekiple hizmet verileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?